Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Street Art Αγίας Νάπας


Καλλιτέχνες από Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, Πολωνία και Ελλάδα συμμετέχουν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας, το γνωστό Street Art Festival που αρχίζει την Τρίτη 1η και ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου 2016.

 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «με τη στήριξη του Δημάρχου Γιάννη Καρούσου, το Paparazzi Art Studio αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια την προώθηση μιας εκδήλωσης που έχει σταδιακά εξελιχθεί σε διεθνές φεστιβάλ. Ο Δήμος κατάφερε να αναδειχθεί  σε μια υπαίθρια γκαλερί  με έργα τέχνης από όλο τον κόσμο» προσφέροντας στους επισκέπτες «μια συλλογή από εκπληκτικές τοιχογραφίες καλλιτεχνών όπως οι AEC Interesni Kazki από την Ουκρανία, Jens Besser από τη Γερμανία, L7M από την Βραζιλία, Bisser από το Βέλγιο και πολλοί άλλοι».
 
Φέτος οι καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν στο 2ο Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας δεν είναι όλοι κάτοικοι Κύπρου, αλλά προέρχονται από χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία και Ελλάδα. Ονόματα όπως οι Tasso, ETNIK, SER, Simoni Fontana, Sainer, Dome, DANK (Daniel Κίτσενερ) και παπαράτσι θα ζωγραφίσουν στους τοίχους ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία σε κυπριακά ταλέντα να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας, προσθέτει, έχουν στόχο να δείξουν την ποικιλία των μορφών της τέχνης street art και τις τεχνικές της και να επιδείξουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις για την τέχνη και τη σχέση της με το περιβάλλον που θα επιλέξουν να δουλέψουν οι καλλιτέχνες. "Οι δημόσιοι χώροι της Αγίας Νάπας θα πλημμυρίσουν με σουρεαλιστικές ιστορίες, pop-σουρεαλιστικούς χαρακτήρες, απίστευτα γραφικά και φωτορεαλισμό».

Ο Δήμος Αγίας Νάπας καλεί «τους κατοίκους αστικών κέντρων να μετατρέψουν μέσα από την τέχνη, δημόσιες τοποθεσίες σε πιο οικείους, δημιουργικούς και προσωπικούς χώρους, έχοντας υπόψη ότι το μόνο αίτημα των καλλιτεχνών είναι να διακοσμήσουν τους τοίχους των πόλεων με έργα τέχνης που θα εκπέμπουν θετικά συναισθήματα».


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: