Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

35χρονη υπάλληλος στο κελί για κλοπή από εταιρεία 0,5 εκ. ευρώ

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 34χρονης, η οποία καταζητείτο και εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες βράδυ από την αστυνομία ως ύποπτη σε υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού από την εταιρεία όπου εργαζόταν, το ύψος του οποίου δεν αποκλείεται να πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.


Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στις 18 Οκτωβρίου από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών όπου η 34χρονη εργαζόταν ως υπεύθυνη λογιστηρίου, μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε ότι εξαφανίστηκε χρηματικό ποσό 150,000 ευρώ που έπρεπε να είχε καταβληθεί από την εταιρεία σε φόρους και ταμεία προνοίας.

Η 34χρονη αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίστηκε στη διεύθυνση όπου δήλωνε ως χώρο διαμονής και εναντίον της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, η αστυνομία εντόπισε τη νέα διεύθυνση της ύποπτης, η οποία συνελήφθηκε χθες βράδυ και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτησή της.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, οι έρευνες στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας φαίνεται να αποδεικνύουν ότι η ύποπτη φέρεται να μην απέσπασε μόνο το ποσό των 150,000 ευρώ, αλλά πολύ περισσότερα χρήματα, τα οποία πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Οι εξετάσεις της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ διερευνώνται και πληροφορίες ότι η ύποπτη παρουσιαζόταν επίσης ως ταξιδιωτική πράκτορας που υποσχόταν σε ενδιαφερόμενους φθηνά ταξιδιωτικά πακέτα, τα οποία εκτιμάται πως εξασφάλιζε με χρήματα της εταιρείας.



http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=8296&catid=9#sthash.vPE20f8P.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: