Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Δέκα συνολικά πυρκαγιές σήμερα στην Πάφο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η μεγαλύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:47, μεταξύ των κοινοτήτων Σκούλι και Κρήτου Τέρρα, στην περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης. Η πυρκαγιά κατέκαψε στο πέρασμα της άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα σε συνολική έκταση δύο εκταρίων.






Για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκαν δύο βυτιοφόρα, 3 κινητές μονάδες πυρόσβεσης και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.



Εξάλλου σε μια δεύτερη περίπτωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε γύρω στις 12:55 κάτω από τα λατομεία στην περιοχή της Δρούσειας. Και σ΄ αυτή την περίπτωση η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση ενώ για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα του πυροσβεστικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς. Η εν λόγω πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.



Εξάλλου πυρκαγιές ξέσπασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα μετά το μεσημέρι, δύο στην περιοχή Κελοκεδάρων, μία στην περιοχή της κοινότητας Πολεμίου και οι υπόλοιπες πέντε μεταξύ των κοινοτήτων Χόλη, Σκούλι, Δρούσεια και Πόλης Χρυσοχούς.


http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=138482&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια: