Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η Emirates θα μεταφέρει 70 εκατομμύρια επιβάτες το 2020



Η Emirates αναμένεται να μεταφέρει 70 εκατομμύρια επιβάτες το 2020 και η εταιρεία, μαζί με τους εταίρους της στο Ντουμπάι ήδη προετοιμάζουν τα σχέδια για τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την υποστήριξη και αξιοποίηση αυτής της ανάπτυξης.


Τα σχέδια αυτά αποκαλύφθηκαν από τον πρόεδρο της Emirates Airline Τιμ Κλαρκ σε μια παρουσίαση σε εκπροσώπους του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων ΒΙΕ (Bureau International des Expositions), οι οποίοι επισκέφθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα πλαίσια της διαδικασίας για την λήψη της τελικής τους απόφασης για τη διοργανώτρια πόλη για την έκθεση World Expo 2020. Το Ντουμπάι είναι μια από τις υποψήφιες πόλεις.
"Μέχρι το 2020, θα έχουμε πάνω από 250 αεροσκάφη που θα εξυπηρετούν περίπου 70 εκατομμύρια επιβάτες σε έξι ηπείρους. Αυτό θα μας κάνει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη όσον αφορά διεθνή επιβατική κίνηση”, δήλωσε ο κ. Κλαρκ.
Και πρόσθεσε: “Ωστόσο, το να είσαι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο δεν είναι στην πραγματικότητα ο τελικός στόχος. Ο στόχος μας ήταν πάντα να συνδέουμε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο στο Ντουμπάι και άλλους προορισμούς με μόνο μια ενδιάμεση στάση μέσω του κόμβου μας. Η στρατηγική θέση του Ντουμπάι καθιστά δυνατό για μας να εξυπηρετούμε σχεδόν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού με απευθείας πτήσεις, όπως για παράδειγμα, η 16ωρη πτήση μας στο Χιούστον με Boeing 777-300ER, ή η 14ωρη διαδρομή Ντουμπάι - Σύδνεϋ με Airbus A380. Η γεωγραφική μας θέση αποτελεί ένα βασικό πλεονέκτημα. Από την αρχή οι ηγέτες του Ντουμπάι είχαν αναγνωρίσει αυτή την πραγματικότητα, και αυτός είναι ο λόγος που η Emirates έχει επενδύσει στα πιο τεχνολογικώς προηγμένα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, και το Ντουμπάι όλα αυτά τα χρόνια επενδύει στην ανάπτυξη της υποδομής του για το διεθνές εμπόριο και τον τουρισμό."
Ένας καταλύτης για την παγκοσμιοποίηση
Πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει εντός μιας αεροπορικής ακτίνας μέχρι 4 ωρών πτήσης από το Ντουμπάι, ενώ τα δύο τρίτα βρίσκονται μέσα στα όρια μιας πτήσης μέχρι 8 ωρών. Σήμερα, η Emirates εκτελεί σχεδόν 3.200 πτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο την εβδομάδα προς 135 προορισμούς σε 76 χώρες. Από τον Ιανουάριο του 2012, έχει ξεκινήσει νέες διαδρομές σε 20 προορισμούς, προσθέτοντας συνδέσεις μεταφοράς εμπορευματικού φορτίου που θα είναι προς όφελος του εμπορίου και του τουρισμού στο Ντουμπάι και πιο πέρα. Πριν από το τέλος του έτους, θα ξεκινήσει πτήσεις προς Κόνακρι (27 Οκτωβρίου), Σιαλκότ (5 Νοεμβρίου) και Καμπούλ (4 Δεκεμβρίου).
"Διαθέτοντας το σωστό εξοπλισμό είναι σημαντικό για το επιχειρηματικό μας μοντέλο, αλλά εξίσου σημαντικό για ένα επιτυχημένο μείγμα είναι και η ύπαρξη του ορθού ‘λογισμικού’ - ανθρώπινο δυναμικό και κουλτούρα. Με 50.000 προσωπικό από πάνω από 160 εθνικότητες, η Emirates είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυπολιτισμικούς οργανισμούς στον κόσμο," δήλωσε ο κ. Κλαρκ.
Έτοιμοι για το μέλλον
Η Emirates είναι σήμερα ο μεγαλύτερος διαχειριστής αεροσκαφών τύπου Α380 Airbus και Boeing 777, με ένα βιβλίο παραγγελιών για ακόμη 53 και 64 αεροσκάφη από κάθε τύπο αντίστοιχα. Μέχρι το 2020, θα έχει πάνω από 250 ευρείας ατράκτου αεροσκάφη στον στόλο της.

“Κάνουμε μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς και τα σχέδια αυτά προϋποθέτουν στενή συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους στο Ντουμπάι που συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Dubai Airports και την GCAA για να εξασφαλιστεί η ορθή υποδομή για την υποστήριξη της προγραμματισμένης αύξησης του στόλου μας και της κυκλοφορίας”, είπε ο κ. Κλαρκ.
Η αύξηση των επισκεπτών και της κίνησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο κατά την τελευταία δεκαετία, με τον αριθμό διεθνών επιβατών σχεδόν να διπλασιάζεται από 24,8 εκατομμύρια το 2005 στα 47.2 εκατομμύρια το 2010. Πέρυσι, διακινήθηκαν μέσα από το αεροδρόμιο 57 εκατομμύρια επιβάτες από 225 προορισμούς, που ταξίδεψαν με πάνω από 140 αεροπορικές εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Emirates.
Το 2020, το Ντουμπάι αναμένει να υποδεχτεί πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες και η αερολιμενική υποδομή ετοιμάζεται να ανταποκριθεί σε αυτήν τη ζήτηση. Το 2008 άνοιξε το Τερματικό 3 για την αποκλειστική εξυπηρέτηση της Emirates και πρόσφατα άνοιξε ένα νέο Concourse Α για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των A380 της Emirates. Η Emirates είναι, σήμερα, η μόνη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που διαθέτει εξειδικευμένο τερματικό σταθμό για τα Α380.
Εργασίες επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι για τη δημιουργία του Concourse D ούτως ώστε να επεκτείνει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των άλλων αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν διεθνείς πτήσεις, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ στο Dubai World Central (DWC), που άρχισε τις εργασίες του για μεταφορές εμπορευματικών φορτίων τον Ιούνιο του 2013, θα υποδεχτεί και τις πρώτες επιβατικές πτήσεις της στις 27 Οκτωβρίου. Η Emirates κατασκευάζει ένα νέο ‘σπίτι’ για τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων στο DWC με ένα τερματικό φορτίου και την υποστήριξη των υποδομών, που έχει προγραμματιστεί για το Μάιο του 2014. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ θα έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί 160 εκατομμύρια επιβάτες και 12 εκατομμύρια τόνους φορτίου.

Η Emirates εκτελεί, επί του παρόντος τέσσερις προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Λάρνακας και Ντουμπάι, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο. Αυτές τις ημέρες η πτήση EK 107 έρχεται από το Ντουμπάι το πρωί, ενώ το απόγευμα η πτήση EK108 επιστρέφει από τη Μάλτα καθοδόν προς το Ντουμπάι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: