Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Έφτασαν στο αεροδρόμιο Πάφου φορτωμένοι κάνναβη

Λάθος λογάριαζαν οι τρεις Ελλαδίτες, οι όποιοι έφθασαν φορτωμένοι με 30 κιλά κάνναβη και με το που πάτησαν το πόδι τους στην Κύπρο πιάστηκαν στην φάκα της αστυνομίας.



Μετά από πληροφορίες που είχε στα χεριά της η ΥΚΑΝ ότι θα έφθανε στην Κύπρο από ευρωπαϊκή χώρα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, μελή της δύναμης έστησαν καρτέρι στα δυο αεροδρόμια, και γύρω στις 11 το βράδυ, στο αεροδρόμιο Πάφου, αφίχθησαν οι ύποπτοι με πτήση από της Βρυξέλλες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις αποσκευές 41χρονου και 33χρονου εντοπιστήκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τα όποια ήταν συσκευασμένα σε νάιλον σακούλια και καλυμμένα με λαδόκολλα.

Οι ύποπτοι κατονόμασαν 32χρονο που επέβαινε στην ιδία πτήση μαζί τους ως τον συντονιστή της επιχείρησης.

Οι τρεις ύποπτοι φαίνεται ότι επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Κύπρο, ωστόσο άγνωστο παραμένει σε αυτό το στάδιο, κατά ποσό θα ενεργούσαν για δικό τους λογαριασμό ή όχι.

Ανακρινόμενοι ο 41χρονος και ο 33χρονος παραλέχθηκαν ενοχή, ενώ ο 32χρονος αρνήθηκε κάθε ανάμιξη ισχυριζόμενος ότι μετέβει στην Ολλανδία για σκοπούς αναψυχής και ακολούθως έφτασε στην Κύπρο για να συναντήσει την ερωμένη του.

Ο 41χρονος ανέφερε επίσης ότι με τον 32χρονο είναι φίλοι και πήγαν μαζί στο Άμστερνταμ με τον 32χρονο για να παραλάβουν κάτι αποσκευές το περιεχόμενο των οποίων δεν γνώριζε.

Οι τρεις έμποροι ναρκωτικών οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιων του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, το όποιο διέταξε την 8ημερη κράτηση τους, ενώ εκτιμάται ότι από την πράξη αυτή, θα αποκόμιζαν κέρδος πέραν του ενός εκατομμύριου ευρώ.

Στο μεταξύ, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών εντοπίστηκαν και στη Λάρνακα. Η ΥΚΑΝ μετά από πληροφορίες εξασφάλισε ένταλμα για έρευνες στο σπίτι 45χρονου ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από τις 19 Οκτώβριου, καθώς στην κατοχή του είχαν εντοπιστεί 6 γραμμάρια κάνναβης.

Εντοπίστηκαν σε δυο βαλίτσες και ένα πλαστικό κουβά, 7μιση κιλά κάνναβης και 23 γραμμάρια κοκαΐνης.

Στην όλη υπόθεση, εμπλέκεται και ο εθνοφρουρός γιος του, ο όποιος φαίνεται να ήταν το βαποράκι για τις δουλειές του πατέρα του, και ως εκ τούτου φόρεσε χειροπέδες.

Τόσο ο 45χρονος, όσο και ο 18χρονος εθνοφρουρός, έχουν τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση.

livenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: