Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη στην Βουλγαρία στενός συνεργάτης του Τυνήσιου που εξαπάτησε Κύπριους ανέργους

Συνελήφθη χθες βράδυ στη Βουλγαρία ο συνεργάτης του Τυνήσιου με το όνομα «Γεώργιος Κρασόπουλος», φερόμενου ως ιδιοκτήτη της εταιρείας εξευρέσεως εργασίας στη Λάρνακα, που είχε εξαπατήσει περισσότερους από 400 Κύπριους πολίτες που είχαν πληρώσει 620 ευρώ έκαστος προκειμένου να εργοδοτηθούν στη πόλη Λίλ της Γαλλίας.


Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 48χρονος Βούλγαρος συνελήφθη χθες βράδυ στη χώρα του και αναμένεται η διαδικασία έκδοσης του στην Κύπρο προκειμένου να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο 48χρονος φέρεται ως στενός συνεργάτης του Τυνήσιου με το όνομα «Γεώργιος Κρασόπουλος» και θεωρείται από την Αστυνομία ως ο σύνδεσμος του στη Βουλγαρία ενώ μεταξύ άλλων είναι και ύποπτος για είσπραξη χρημάτων από τους Κύπριους άνεργους πολίτες, εκ μέρους του Τυνήσιου.  

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Οκτωβρίου συνελήφθη στο Βελιγράδι και ο Ελλαδίτης Αναστάσιος Μάβα, που επίσης θεωρείται στενός συνεργάτης του Τυνήσιου.
Μετά τη σύλληψη των δύο στενών συνεργατών του απομένει, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο εντοπισμός και η σύλληψη του ίδιου του Τυνήσιου με το όνομα «Γεώργιος Κρασόπουλος» ο οποίος φαίνεται να κρύβεται κάπου στην Ευρώπη και εναντίον του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο Τυνήσιος μέσω της εταιρείας του στη Λάρνακα είχε καταφέρει να εξαπατήσει περισσότερους από 400 Κύπριους άνεργους πολίτες από όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου, κυρίως χτίστες, πελεκάνους, ελαιοχρωματιστές και καλουψιήδες, υποσχόμενος εργασία στη Γαλλία και βάζοντας τους να υπογράψουν συμβόλαιο.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία εξευρέσεως εργασίας είχε αποστείλει αεροπορικώς στη γαλλική πόλη Λίλ 73 συνολικά άνεργους, οι οποίοι αφού έμειναν για λίγες μέρες σε ξενοδοχείο, κατάφεραν ύστερα από μεσολάβηση της Πρεσβείας της Κύπρου στη Γαλλία, να επαναπατριστούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2013.



http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=8294&catid=9#sthash.Dpu1MTf7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: