Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Από την Ρουμανία ο χαμένος Μπεν

Ρουμάνος είναι τελικά ο νεαρός που ξεσήκωσε τις Αρχές σε Κύπρο και Ελλάδα αλλά και την Ιντερπόλ, αφού συνδέθηκε με τον μικρό Μπεν που αγνοείται από το 1991 όταν έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω.


 Ο νεαρός εμφανίστηκε από μόνος του στην Αστυνομία Λεμεσού φορώντας τα ίδια ρούχα που φορούσε στο βίντεο και ανέφερε ότι κατάγεται από την Ρουμανία και δεν είχε ποτέ σχέση με Ρομά.

Το επίμαχο βίντεο τράβηξε Ελλαδίτης δικηγόρος το Πάσχα σε εκκλησία της Λεμεσού και τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από προτροπή αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας το έστειλε στην Αστυνομία Κύπρου με την υπόνοια ότι ο νεαρός που εμφανίζεται σε αυτό είναι ο χαμένος Μπεν.
Η Αστυνομία Κύπρου άρχισε εντατικές έρευνες σε συνεργασία τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με την Σκότλαντ Γιάρτ και με την Ιντερπόλ για εντοπισμό του νεαρού.

Το απόγευμα της Κυριακής ο νεαρός Ρουμάνος εμφανίστηκε με δική του πρωτοβουλία στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού φορώντας μάλιστα τα ίδια ρούχα με αυτά στο βίντεο. Όπως είπε στους αστυνομικούς κατάγεται από την Ρουμανία, δεν έχει καμιά σχέση με Ρομά και δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα. Στην Κύπρο βρίσκεται μαζί με την σύντροφό του σε αναζήτηση εργασίας ενώ οι γονείς του βρίσκονται στην Ρουμανία.

Όπως είπε γνωστοί του, του ανέφεραν ότι είδαν το βίντεο στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο και εξέφρασε την έκπληξη του για την εμπλοκή του σε αυτή τη δυσάρεστη ιστορία. Όπως ανέφερε είναι έτοιμος να υποβληθεί σε τεστ DNA ώστε να λάμψη η αλήθεια.
Η ρουμάνικη ταυτότητά του, που παρουσίασε στην αστυνομία αναγράφει ότι γεννήθηκε το 1992 στη Ρουμανία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο νεαρός φαίνεται να είναι ειλικρινής, ωστόσο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για DNA τεστ. Προς τούτο ο νεαρός έχει ήδη δώσει αίμα ενώ αποστέλλεται στην Κύπρο το προφίλ DNA των γονιών του χαμένου Μπεν για την ταυτοποίηση.

Μητέρα Μπεν: "Να υποβληθεί σε τεστ DNA"
Η μητέρα του Μπεν ερωτώμενη από δημοσιογράφους απάντησε πως  όταν είδε το βίντεο βρήκε ομοιότητες του νεαρού με τον πατέρα του Μπεν αλλά και την κόρη της και αδελφή του χαμένου παιδιού. Επεσήμανε ωστόσο ότι είναι συγκρατημένη.

Όταν της αναφέρθηκε ότι τελικά ο νεαρός που παρουσιάζεται στο βίντεο μάλλον είναι ο Ρουμάνος που παρουσιάστηκε στην Αστυνομία Λεμεσού, η ίδια δήλωσε πως θα το πιστέψει όταν γίνει το τεστ DNA και δει το αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: