Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Είχε το βρέφος της για μήνες στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η ανακάλυψη, μέσα σε ένα πορτ – μπαγκάζ, ενός μωρού ηλικίας 15 έως 23 μηνών, το οποίο ίσως να ζούσε εκεί από την ημέρα της γέννησής του.
Το κοριτσάκι, που βρέθηκε την Παρασκευή στο πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου της μητέρας του και σύμφωνα με την αστυνομία παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση όσον αφορά το ύψος, το βάρος και τη νοητική του ικανότητα.


Εντοπίστηκε από τον υπεύθυνο ενός συνεργείου αυτοκινήτων στο Τερασόν της κεντρικής Γαλλίας.
Η μητέρα είχε αφήσει το αυτοκίνητό της στο συνεργείο και ο υπεύθυνος της επιχείρησης άκουσε περίεργους θορύβους που τον έκαναν να ανοίξει το πορτο-μπαγκάζ. Αυτό που είδε του προκάλεσε σοκ.
«Ακόμα δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Ήταν τρομακτικό θέαμα να βλέπει κανείς ένα κοριτσάκι μέσα στα περιττώματα, να μην μπορεί να κρατήσει όρθιο το κεφάλι του, κάτασπρο σαν το γύψο και με τα μάτια του να γυρίζουν ανάποδα. 'Ηταν φοβερό», είπε ο 32χρονος Γκιγιόμ Ικασέλ.

Η μητέρα 40 ετών Γαλλίδα πορτογαλικής καταγωγής, άνεργη και ο άνδρας της 45 ετών πορτογάλος επίσης άνεργος συνελήφθησαν την Παρασκευή και παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή της πόλης Μπρίβ. Χθες, τούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στέρηση τροφής, φροντίδας και άσκηση βίας στο κοριτσάκι και αφέθησαν ελεύθεροι. Ωστόσο το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Τρία ακόμα παιδιά του ζευγαριού, ένα κοριτσάκι 4 ετών και δυο αγόρια 9 και 10 ετών που πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, δόθηκαν σε κοινωνικές υπηρεσίες.
Ο υπεύθυνος του συνεργείου δήλωσε ότι η μητέρα είχε φέρει και πριν από λίγο καιρό το αυτοκίνητο για κάποιες επισκευές και ότι υπήρχε μια μυρωδιά σ΄αυτό.
Αυτό που ξάφνιασε ακόμη περισσότερο ήταν η συμπεριφορά της μητέρας έπειτα από την ανακάλυψη του μωρού, όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι του συνεργείου η 40χρονη το έβρισκε φυσικό.

«Της ζητήσαμε να βγάλει αμέσως το μωρό από το αυτοκίνητο και να του δώσει να πιεί νερό, είπε Γκιγιόμ Ικασέλ.
Η μητέρα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι γέννησε μόνη της και ότι έκρυψε το παιδί από το σύντροφό της, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δε γνώριζε για την ύπαρξή του.

Γείτονες της οικογένειας δήλωσαν ότι τους είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η μητέρα περνούσε πολύ καιρό μέσα στο αυτοκίνητο, μάλιστα νόμιζαν ότι ζούσε σε αυτό. Όπως είπαν το πορτ- μπαγκάζ ήταν πάντα ανοιχτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: