Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δείτε τα πιο περίεργα εστιατόρια του κόσμου!!!

Βαμπίρ, νίντζα, χαρτόκουτα, η Μπάρμπι και η πριγκίπισσα Σίσσυ, όλοι έχουν θέση στα πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο. Μπορεί να μην ξεχωρίζουν για το μενού τους αλλά αποτελούν εμπειρία που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις. Οι απόψεις πάντως διίστανται. 




 
Barbie Restaurant, Ταϊβάν
Εδώ το θέμα είναι ολοφάνερο: η Barbie. Τα πάντα είναι ροζ και χνουδωτά ενώ η διάσημη κούκλα είναι παρούσα στο ντεκόρ και το μενού. Εννοείται πως το προσωπικό είναι ντυμένο ανάλογα.


Magic Restroom Cafe, Λος Άντζελες
Λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες και όλο το concept, από τη διακόσμηση ως τα σερβίτσια και τις ονομασίες των πιάτων, είναι αφιερωμένο στην τουαλέτα.  Εμπνευσμένη από την επιτυχία του αντίστοιχου εστιατορίου στην Ταϊβάν, η ιδιοκτήτρια εταιρία YoYo Li άνοιξε το θεματικό εστιατόριο στο LA με ασιατικό και δυτικό φαγητό.
 
Twin Stars Diner, Μόσχα
Σε μια πόλη που λατρεύει το φαγητό και τα περίεργα concept, ο Alexei Khodorkovsky κατάφερε να ξεχωρίσει με το εστιατόριο αφιερωμένο στα δίδυμα αδέρφια. Εδώ, όλο το προσωπικό, από τους σερβιτόρους ως τους σεφ είναι δίδυμοι ντυμένοι με τα ίδια ρούχα φυσικά. Πηγή έμπνευσης υπήρξε μια σοβιετική κινηματογραφική ταινία του 1964 και παρόλο που ήταν δύσκολο για τον Khodorkovsky να εντοπίσει καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, το εστιατόριό του λειτουργεί 24 ώρες και ήδη έχει γίνει το αγαπημένο των ντόπιων. Άκρως εντυπωσιακό το σκηνικό και στο Expedicia επίσης στη Μόσχα, εμπνευσμένο από τις αποστολές που έγιναν στα βόρεια εδάφη της Ρωσίας. Ελικόπτερο και πεύκα για ντεκόρ και στο μενού πρώτες ύλες που καταφτάνουν από τη βόρεια και ανατολική Ρωσία όπως αγριόπαπιες, μούρα, βουνίσιο μέλι και ελάφι που συνοδεύονται από βότκα.
 
  
Carton King, Ταϊβάν
Η Ταϊβάν κερδίζει άνετα τον τίτλο της χώρας με τα πιο παράξενα εστιατόρια στον κόσμο, με θέματα όπως οι νίντζα ή οι γιαπωνέζοι δολοφόνοι. Ο ιδιοκτήτης του Carton King ήταν τόσο απογοητευμένος από την κυριαρχία του πλαστικού στην καθημερινότητα που έντυσε το εστιατόριό του με χαρτόνι, από τις καρέκλες και τα πιάτα ως τους τοίχους.

 
Le Refuge des Fondues, Παρίσι
Λέγεται πως οι ιδιοκτήτες του έψαχναν ένα τρόπο να γλιτώσουν το φόρο που επιβάλει το κράτος στο κρασί που σερβίρεται σε ποτήρι. Έτσι, επιστράτευσαν μπιμπερό και χάρισαν στο εστιατόριο παιχνιδιάρικο ύφος. 

 
The Royal Dragon, Μπανγκόκ 
Αν πιστεύετε πως το Za Za Bazaar στο Μπρίστολ της Αγγλίας που σερβίρει 2.000 άτομα την ημέρα είναι τεράστιο εστιατόριο, τότε θα εντυπωσιαστείτε με τους αριθμούς του ταϊλανδέζικου The Royal Dragon: σχεδόν 34.000 τετραγωνικά μέτρα, 1.000 άτομα προσωπικό εκ οποίων 540 σερβιτόροι με πατίνια που σερβίρουν φαγητό σε 5.000 πελάτες. Ειδικεύεται στα θαλασσινά τα οποία βρίσκονται σε πελώριες δεξαμενές αλλά και στην ασιατική κουζίνα. Την εμπειρία συμπληρώνουν σόου με παραδοσιακή μουσική, χορό, πολεμικές τέχνες και σερβιτόροι που αιωρούνται από καλώδια πριν φτάσουν στο τραπέζι σας.

 
The Heart Attack Grill, Λας Βέγκας
Όλοι ξέρουν πως οι Αμερικάνοι λατρεύουν τις μεγάλες μερίδες φαγητού αλλά σε αυτό το εστιατόριο ξεπερνούν κάθε προσδοκία: πελώρια burger συνοδεύονται από βουνά με πατάτες τηγανισμένες σε χοιρινό λίπος. Κι επειδή κάθε μπουκιά μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα – όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του – από τις τόσες θερμίδες, οι θαμώνες φορούν ρόμπα νοσοκομείου πριν καταβροχθίσουν το burger με τα 4 μπιφτέκια και τις 20 φέτες μπέικον. Οι σερβιτόρες είναι ντυμένες σαν νοσοκόμες και, αν χρειαστεί, θα σας βγάλουν από το εστιατόριο με καροτσάκι.

 
Draculas και Witches in Britches, Μελβούρνη
Δράκουλες, μάγισσες και βαμπίρ έχουν την τιμητική τους σε αυτά τα δύο μπαρ-εστιατόρια της πόλης. Εδώ και δεκαετίες έχουν σερβίρει θεματικά μενού σε εκατομμύρια θαμώνες μέσα σε σκηνικό εμπνευσμένο από πύργους, νεκροταφεία και τρένα-φαντάσματα.
 
  
Onkel Taa, Ιταλικό Τυρόλο
Κρυμμένο σε ένα μικροσκοπικό χωριό, το γκουρμέ εστιατόριο σερβίρει παραδοσιακή κεντρο-ευρωπαϊκή κουζίνα και αποτελεί το παράξενο “βασίλειο” του σεφ και ιδιοκτήτη Karl Platino: ο ίδιος όχι μόνο λατρεύει τα σαλιγκάρια και τα σερβίρει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές αλλά τα εκτρέφει σε κήπους που θυμίζουν ζούγκλα γύρω από το εστιατόριο. Στο ντεκόρ αμέτρητα παράξενα αντικείμενα βγαλμένα από παραμύθια με ξωτικά αλλά και ενθύμια της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων, του Φραγκίσκου Ιωσήφ Α΄ της Αυστρίας και της συζύγου του, πριγκίπισσας Σίσσυ.

 
Πηγή:arttravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: