Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων δέκα ετών “χτύπησε” τη Βρετανία. ΦΩΤΟ


Η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων δέκα ετών πλήττει τη Βρετανία, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 130χλμ. την ώρα.


Μια 17χρονη έχασε τη ζωή της, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι της στο Κεντ, ενώ ένα 14χρονο αγόρι αγνοείται από χθες, όταν -όπως πιστεύεται- παρασύρθηκε στη θάλασσα από τις ακτές του ανατολικού Σάσεξ.      




Οι συγκοινωνίες στη χώρα έχουν... παραλύσει. Στο αεροδρόμιο του Χίθροου ακυρώθηκαν 130 πτήσεις, ενώ σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Γκάτουικ, του Στάνστεντ, του Λούτον, του Σάουθεντ. Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη νότια Βρετανία, με τον εκπρόσωπο της εταιρίας σιδηροδρόμων να δηλώνει ότι η λειτουργία του δικτύου θα αποκατασταθεί το νωρίτερο αύριο.




Σε άλλες πόλεις, τουλάχιστον 6.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν κλαδιά δένδρων έκοψαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν.




Η πρώτη φθινοπωρινή καταιγίδα που σαρώνει τη δυτική Ευρώπη κράτησε δεμένα στα λιμάνια τα οχηματαγωγά που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ του Καλέ (βόρεια Γαλλία) και του Ντόβερ (νότια Βρετανία), ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=247795&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια: