Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Δείτε τι φοβούνται οι γυναίκες … στο σεξ !

Ελπίζουμε πως έχει περάσει πια η εποχή που μερικοί νόμιζαν ότι όταν μια γυναίκα δεν ανταποκρίνεται στο σεξ είναι γενικά κρύα… Επειδή όμως πάντα υπήρχαν κάποια προβλήματα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες όταν κάνουν σεξ, καλό είναι να δούμε πως αντιμετωπίζονται.


Μερικές φορές μάλιστα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ πράγματα τα οποία μπορούν να αιφνιδιάσουν ακόμη και εκείνες που έχουν πλήρη αυτοπεποίθηση. Ήχοι, μυρωδιές και συναισθήματα που «παγώνουν» το μυαλό και τις κάνουν να σκεφτούν: «Ωχ… Τι έγινε; Είναι φυσιολογικό αυτό;»
Μια ομάδα σεξολόγων μιλάει για επτά πράγματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του σεξ τα οποία μπορούν να κάνουν τις γυναίκες να αισθανθούν άβολα.

Είναι στεγνή
Η Δρ Mary Jane Minkin, από το Πανεπιστήμιο του Yale λέει ότι είναι πολύ συνηθισμένο οι γυναίκες να μένουν στεγνές κατά τη διάρκεια του σεξ. Στην πραγματικότητα, έρευνες για την υγεία των γυναικών δείχνουν ότι περίπου το ένα τρίτο των νεαρών γυναικών έχουν κολπική ξηρότητα.

Το λιπαντικό είναι μια λύση για ευχάριστη, άνετη σεξουαλική επαφή. Άλλος ένας τρόπος είναι τα παραδοσιακά προκαταρκτικά παιχνίδια. Επίσης μπορούν να βοηθήσουν οι δονητές.

Αν η ξηρότητα επιμένει, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Η κολπική ξηρότητα επηρεάζει πολλές γυναίκες, αν και συχνά δεν αναφέρουν το θέμα στον γιατρό τους.

Η κρίσιμη στιγμή
Όχι, η κρίσιμη στιγμή δεν είναι ο οργασμός, σύμφωνα με άλλον ειδικό, αλλά εκείνη η στιγμή, δευτερόλεπτα ή λεπτά αφού αρχίσει το σεξ, που η γυναίκα καταλαβαίνει αν το υπόλοιπο πρόκειται να εξελιχθεί σε ευχάριστη εμπειρία, ή όχι.

«Όταν το αναφέρω στις γυναίκες, λένε… Πώς το ξέρεις;», δηλώνει ο Kimberly Resnick Anderson, διευθυντής του Summa Center for Sexual Health στο Οχάιο.

Όταν ξεκινάει το σεξ οι γυναίκες μπαίνουν σε μια φάση ουδετερότητας, εξηγεί. «Μερικές φορές, ξεκινούν τη σεξουαλική δραστηριότητα και αμέσως, σκέφτονται… “Σήμερα δεν το βλέπω να το ευχαριστιέμαι”. Άλλες φορές, έχουν την αίσθηση ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι ωραίο και διασκεδαστικό. Οι γυναίκες είναι αρκετά έξυπνες για να καταλάβουν αν θα έρθουν σε οργασμό», λέει ο Anderson.

Αισθάνεται ότι κατουριέται
«Εάν κατά τη διάρκεια του σεξ σε κάποιες στάσεις, όπως είναι το doggie-style, νοιώθετε ότι κατουριέστε, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό», λέει η σεξολόγος Amy Levine. «Αυτό προέρχεται από την επαφή στο G-spot και η οποία μπορεί να οδηγήσει στη γυναικεία εκσπερμάτωση. Αυτά τα υγρά που βγαίνουν από την ουρήθρα, είναι καθαρά και άοσμα».

Πάντως είναι απολύτως φυσιολογικό για τις γυναίκες να κατουρήσουν λίγο ταυτόχρονα με τον οργασμό. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι κατουρούν λίγο όταν γελάνε, όταν φτερνίζονται ή όταν φτάνουν σε οργασμό, ιδίως μετά τον τοκετό. Είναι επίσης εύκολο να συγχέουμε την αίσθηση ενός επικείμενου οργασμού με την ώθηση για κατούρημα.

«Οι γυναίκες που δεν παρουσιάζουν ακράτεια ούρων σε άλλες στιγμές, αλλά αισθάνονται την ανάγκη να κατουρήσουν όταν πλησιάζουν σε οργασμό, μπορεί να παίρνουν λανθασμένα μηνύματα στον εγκέφαλο και να σταματούν για να πάνε στην τουαλέτα», εξηγεί το Go Ask Alice. «Αν φοβάστε ότι μπορεί να σας συμβεί κάτι ανάλογο, απλώς μπορείτε να πάτε στην τουαλέτα πριν από το σεξ».

Ξυπνάει όλη τη γειτονιά
Μια μελέτη του 2011 (η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά στις ετεροφυλόφιλες γυναίκες), διαπίστωσε ότι το 66% των γυναικών ουρλιάζει κατά τη διάρκεια του σεξ για να επιταχύνει την κορύφωση του συντρόφου τους, ενώ το 87% για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του εραστή τους.

Αλλά κάνοντας θορύβους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνετε σαφείς σχετικά με το τι θέλετε στο κρεβάτι, ενώ «υπάρχουν πολλές γυναίκες που πρέπει να ουρλιάζουν για να έρθουν σε οργασμό», σύμφωνα με την σεξολόγο Patty Brisben.

Όταν ακούγονται αέρια
Ο ήχος από τα αέρια του κόλπου δεν είναι το ίδιο πράγμα όπως όταν τα αέρια περνούν από το έντερο, αλλά κάνουν έναν παρόμοιο θόρυβο. Το έχουν βαφτίσει «queefing» και είναι αυτό που συμβαίνει όταν ο αέρας παγιδεύεται. Δεν υπάρχει πραγματικά κάποιος τρόπος για να το αποτρέψει μια γυναίκα, απλώς να αποφεύγει κάποιες στάσεις. Οι ειδικοί λένε πως όταν συμβεί, δεν πρέπει να ντραπείτε, απλώς προσπεράστε το και συνεχίστε.

Όταν “ταξιδεύει” αλλού
Μερικές φορές, όταν κάνουμε σεξ, είμαστε ανίκανοι να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο. Πάντως, «στις γυναίκες είναι πολύ πιο εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή τους», λέει ο Resnick Anderson. «Αναρωτιούνται αν κάτι δεν πάει καλά: “γιατί να μου συμβαίνει αυτό, γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ”».

Οι γυναίκες δεν πρέπει να κατηγορούν τους εαυτούς τους όταν άλλα στοιχεία της ζωής τους μπαίνουν στην κρεβατοκάμαρα. Αλλά αν αυτό συμβαίνει συχνά, τότε θα πρέπει να κάνουν πράγματα, κυρίως δουλεύοντας με τον εαυτό τους, που θα τις βοηθήσει να συγκεντρώνονται, δήλωσε ο Anderson.

Όταν έχει πονοκέφαλο
Ένας πονοκέφαλος κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να εμφανίζεται όσο η σεξουαλική διέγερση αυξάνει, ή όταν έρχεσαι σε οργασμό. Όπως αναφέρεται στις μελέτες της κλινικής Μayo, οι περισσότεροι δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αλλά η ξαφνική εμφάνιση του συμπτώματος μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό. Οι γιατροί λένε ότι «σε σπάνιες περιπτώσεις, μερικές γυναίκες έχουν έναν σοβαρό πονοκέφαλο κατά τη στιγμή της επαφής, ο οποίος ενδεχομένως να σχετίζεται με τις μεταβολές στην πίεση του αίματος. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το καλύτερο θα ήταν να το αναφέρετε στο γιατρό σας».

69magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: