Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Έστησαν καρτέρι σε 48χρονο. Τον λήστεψαν και τον πυροβόλησαν

Καρτέρι έστησαν ένοπλοι ληστές σε 48χρόνο ιδιοκτήτη εστιατορίου, της γυναίκας και της κόρης του έξω από την κατοικία τους στη Λεμεσό.  Τους λήστεψαν και όταν ο 48χρόνος αντέδρασε τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ! Για καλή του τύχη, τραυματίστηκε στο χέρι.  Τρόμος και ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Λεμεσού. Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο και χίλια ευρώ.

Η υΥπόθεση απόπειρας φόνου και ληστείας, διαπράχθηκε στις 12.20π.μ. τα ξημερώματα ότα το ζεύγος 48χρονων, μαζί με την 18χρονη κόρη τους, αφίχθηκαν στην οικία τους, στη Λεμεσό, από το εστιατόριο που διατηρούν. Πριν ακόμα αποβιβαστούν από το όχημά τους, τους προσέγγισαν από την πλευρά του συνοδηγού, δύο άγνωστοι άντρες, που φορούσαν κουκούλες και ο ένας εξ αυτών κρατούσε κυνηγετικό όπλο.
Υπό την απειλή του όπλου, ζήτησαν από τον 48χρονο, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, να τους δώσει τα χρήματά του. Αυτός αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης, που κρατούσε το όπλο, να πυροβολήσει μια φορά στον αέρα. Αμέσως, ο 48χρονος, παρέδωσε στους δράστες ένα τσαντάκι, που περιείχε το χρηματικό ποσό €1000 περίπου, που αποτελούσαν τις εισπράξεις του εστιατορίου.

Ακολούθως, οι δράστες πλησίασαν την θέση του οδηγού και ζήτησαν από την 48χρονη οδηγό, να τους δώσει τα κλειδιά του οχήματος. Λόγω σύγχυσης, η 48χρονη δεν μπορούσε να βρει τα κλειδιά, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες, να πυροβολήσει δια μέσου του ανοικτού παραθύρου του οχήματος και να τραυματίσει τον 48χρονο, στον αριστερό βραχίονα.

Αμέσως μετά οι δράστες, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση και εγκατέλειψαν τη σκηνή προς άγνωστη κατεύθυνση.  Ο 48χρονος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου.
 Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στη σκηνή, όπου διενήργησαν έρευνες και ανακρίσεςις ενώ περισυνέλεξαν τεκμήρια. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν, έχει καταγγελθεί ως κλοπιμαίο από την 31η Ιανουαρίου 2014.  Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση. Οι ανακριτές εκτιμούν ότι οι δράστες είναι Κύπριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: