Υλικά για 4
άτομα:
• ½ κιλό ρεβίθια
με το φλούδι τους
• 1 φλιτζ τσαγιού
ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο
κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
• 1 κουτ σούπας
ντοματοπελτέ
• Δύο ντομάτες
τριμμένες
• Αλάτι
Εκτέλεση:
• Τα ρεβίθια θα
πρέπει να μουλιάσουν για μια ολόκληρη νύχτα για να μαλακώσουν.
• Τα ξεπλένετε
καλά και τα τρίβετε για να φύγουν τα φλούδια (αυτό μπορεί να γίνει εάν τα
βάλετε σε πετσέτα και ενώ τα έχετε σκεπασμένα τα τρίψετε με ένα μπουκάλι) δεν
είναι απαραίτητο να φύγουν όλα τα φλούδια.
• Σε μια μέτρια
κατσαρόλα ρίχνετε τα καθαρισμένα ρεβίθια, το τριμμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο,
λίγο αλάτιι, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό και προσθέτετε
τόσο νερό ακόμα ούτως ώστε να σκεπάσει τα ρεβίθια τουλάχιστον 2 εκατοστά.
• Βάζουμε την
κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε με το καπάκι το
οποίο στερεώνουμε με κάτι βαρύ για να περιορίσουμε την εξάτμιση των υγρών.
• Το ψήσιμο τους
διαρκεί γύρω στη μία ώρα.
• Σερβίρουμε με
μαύρες ελιές ή σαρδέλες ή φέτα και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου