Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι Μικρές Επιχειρήσεις. Του Μιχάλη Αντωνίου


Λόγο της επικείμενης παραχώρησης αρκετών εκατομμυρίων, από το κράτος στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μέσων τραπεζών) και για καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, σας ενημερώνομε ότι οι εταιρείες κολοσσοί στην Κύπρο είναι γύρω στις 15 με 20. Μια εταιρεία τέτοιας εμβέλειας εργοδοτεί (ή μάλλον εργοδοτούσε ως πρόσφατα αλλά τώρα με την οικονομική κρίση αυτό δεν ισχύει) ως συνήθως ορισμένες χιλιάδες υπαλλήλους. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες, όντως έχοντας συμβούλους μεγάλα εγκεκριμένα λογιστικά και δικηγορικά γραφεία βρίσκονται σε πολύ ποιο πλεονεκτική και ανταγωνιστική θέση από οποιανδήποτε άλλη εταιρεία οποιασδήποτε δραστηριότητας. 



Ως εδώ όλα γίνονται μέσα στους κανόνες και τα νόμιμα πλαίσια πού διέπουν την Ελεύθερη Οικονομία και τον ελεύθερο Ανταγωνισμό. Το παράδοξο όμως είναι ότι, πολλές φορές, οι ποιο πάνω επιχειρήσεις, πέραν των ποιο πάνω κατανοητών και αποδεκτών πλεονεκτημάτων πού έχουν, υποστηρίζονται, αδίκως, από τις τράπεζες, τα κόμματα, τους Δήμους, την εκάστοτε κυβέρνηση και από ορισμένους αξιωματούχους του κράτους. 

Ποιο είναι φυσικά το αντάλλαγμα δεν είναι ώρα για συζήτηση αρκεί να αναφέρουμε την λέξη `Διαπλεκόμενα Συμφέροντα ` και `Λάδωμα`. Αυτές φυσικά οι λέξεις δεν είναι μέσα στα πλαίσια, κανόνες και νόμους που διέπουν τον Θεμιτό Ανταγωνισμό, την Ελεύθερη οικονομία και την Χριστή Διοίκηση. Ονομάζονται Μικρές Επιχειρήσεις αυτές πού εργοδοτούν από 1 μέχρι και 49 υπαλλήλους και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αυτές πού εργοδοτούν από 50 μέχρι και 249 υπαλλήλους. Ο στόχος μας φυσικά δεν είναι να σας πληροφορήσουμε για τα πιο πάνω αλλά να σας ενημερώσομε ότι ορισμένοι Κολοσσοί, αν ίσως και όλοι, προσφεύγουν στην δημιουργία εταιρειών, από μικρών μέχρι και μικρομεσαίων, για πολλούς και διάφορους λόγους.

 Πολλά εκατομμύρια ευρώ έχουν παραχωρηθεί, στο παρελθόν, από το κράτος και πρόκειται να παραχωρηθούν και λίαν συντόμως, για την στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία λεφτά πιστεύουμε ότι καταλήγουν, ανέντιμα και αδίκως, κατά πλειοψηφία στους ποιο πάνω `ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΟΥΣ`. Για να πειστούμε ότι οι ποιο πάνω `ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΟΙ` (οι οποίοι, οι πλείστοι και `ΑΠΛΗΣΤΟΙ` από αυτούς, είναι αυτοί πού πείραν `ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ` τα λεφτά μας στον καιρό του χρηματιστηρίου και στην συνέχεια κάποιοι απο αυτούς άδειασαν με χίλιους δύο τρόπους και κόλπα τα ταμεία των τραπεζών και όχι μόνον .. μας έχουν οδηγήσει, με τις ευλογίες των πλείστων και `ΑΠΛΗΣΤΩΝ` και πάλι, τραπεζικών, στην τραγική και πρωτόγνωρη οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή που όλοι μας διανύουμε) δεν χαίρουν αυτής της προνομιακής μεταχείρισης, εδώ και τώρα, ζητάμε δημόσια από την Κεντρική Τράπεζα, την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, την Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας και τον Οργανισμό προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού να μεριμνήσουν έτσι ούτως ώστε: Nα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των επιχειρηματιών των οποίων οι επιχειρήσεις τους έχουν επωφεληθεί από αυτά τα εκατομμύρια, έτσι για να ικανοποιηθεί όχι μόνο η αμφιλεγόμενη υποψία μας αλλά πολύ περισσότερο `ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ`

Δεν υπάρχουν σχόλια: