Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Λιποθύμησε 15χρονος μαθητής στην Πάφο μετά από χρήση κάνναβης. Σύλληψη 17χρονου


Στην σύλληψη 17χρονου μαθητή προχώρησε χθες η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Πάφου στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών.


Σύμφωνα με την Αστυνομίας η  υπόθεση αυτή έφτασε στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Πάφου όταν χθες το πρωί ο 15χρονος μαθητής ενώ βρισκόταν στο σχολείο του αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου όπου εκεί οι ιατροί υποψιάστηκαν ότι πιθανό ο 15χρονος να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Αμέσως κλήθηκαν άνδρες της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών Πάφου. Ο 15χρονος ανακρινόμενος παραδέχτηκε ότι κάπνισε ένα τσιγάρο το οποίο του πρόσφερε ο 17χρονος που φοιτά στο ίδιο σχολείο με αυτόν.
Εναντίον του 17χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του εντοπίστηκε ένα σακουλάκι πράσινη ξηρή φυτική ύλη ενός γραμμαρίου.
Ανακρινόμενος ο 17χρονος μαθητής ομολόγησε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και πως ο ίδιος προμήθευσε στον 15χρονο το τσιγάρο με κάνναβη.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου Βάσος Βασιλείου εξέφρασε την λύπη του για το συμβάν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου  καλεί τους νέους να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και τις εξαρτησιογόνες ουσίες και να στραφούν σε άλλα ενδιαφέροντα όπως είναι ο αθλητισμός.
Ανακοίνωσε τέλος πως η Ομοσπονδία θα αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης των νέων στα σχολεία σε συνεργασία με την Αστυνομία για τους θανάτους που εγκυμονεί η χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: