Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οδηγούσε με 204 χιλιόμετρα την ώρα


Σε φυλάκιση 21 ημερών, έξι βαθμούς ποινής και στέρηση της άδειας οδήγησης για δύο μήνες καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 41χρονος ο οποίος παραδέχθηκε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού οδηγούσε με ταχύτητα 204 χιλιομέτρων αντί 100 χιλιομέτρων.


Επίσης ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια τέλεσης του πιο πάνω αδικήματος παρέλειψε να σταματήσει σε υπόδειξη αστυνομικού.

Ο κατηγορούμενος δικαιολογήθηκε ότι «πετούσε» στην άσφαλτο γιατί μια ξαδέλφη του παρουσίασε ξαφνικά αδιαθεσία και ακολουθούσε τον ξάδελφό του πίσω με το αυτοκίνητο για να τη μεταφέρουν στον γιατρό. Επίσης υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι το σήμα που έκανε ο αστυνομικός για να σταματήσει, αφορούσε τον ίδιο.
 
Η δικαστής Μαριλένα Μηλιώτου, που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση, απέρριψε τη δικαιολογία του κατηγορούμενου τονίζοντας πως η ξαφνική αδιαθεσία συγγενικού του προσώπου ουδόλως δικαιολογεί την πράξη του ούτε και αφαιρεί οτιδήποτε από τη σοβαρότητα του αδικήματος. «Δεν έχω αντιληφθεί -πρόσθεσε η Δικαστής- πώς είναι δυνατό να μην κατάλαβε ο κατηγορούμενος ότι το σήμα του αστυνομικού να σταματήσει αφορούσε τον ίδιο».
 
Σχολιάζοντας τα προσωπικά περιστατικά του κατηγορούμενου ο οποίος έχει δύο ανήλικα παιδιά και τα εισοδήματα της οικογένειάς του είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, η δικαστής Μηλιώτου τόνισε ότι το αδίκημα της οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα βρίσκεται σε έξαρση, πράγμα για το οποίο λαμβάνει δικαστική γνώση από τον πολύ μεγάλο αριθμό υποθέσεων που καταχωρούνται και διεκπεραιώνονται ενώπιον του δικαστηρίου.
 
«Θα τολμήσω επίσης να πω, υπογράμμισε η δικαστής, ότι οι υψηλές υπερβάσεις του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας έχουν τη θλιβερή τιμητική τους στην επαρχία Λευκωσίας».



 http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/188393/petouse-me-204-chiliometra-tin-ora#sthash.w8QyvoJH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: