Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Υπό σύλληψη βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα για την απόπειρα δολοφονίας στην Περισταρώνα. Βαριά τραυματισμένοι Ζαβράντωνας και Κοσιάρης


Τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται υπό σύλληψη σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας χθες βράδυ στην Περιστερώνα.
Συγκεκριμένα υπό σύλληψη είναι οι δύο τραυματίες από ρίψη πυροβολισμών Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας και Κούλης Κοσιάρης οι οποίοι εντοπίστηκαν βαριά τραυματισμένοι έξω από το Κέντρο Διόνυσος στην Περιστερώνα, γύρω στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής
 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα τα οποία φαίρεται να συνόδευαν τους δύο άντρες που τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών, ενδεχόμενο που διερευνά η αστυνομία.

«Φαίνεται ότι έχουμε μια διπλή ή και τριπλή απόπειρα δολοφονίας, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα», δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης χθες βραδυ, σημειώνοντας πως δύο πρόσωπα έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο τραυματισμένα με πυροβόλα όπλα.

«Με τις πρώτες ανακρίσεις που γίνονται, φαίνεται ότι είναι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις. Φαίνεται ότι δύο άτομα δοκίμασαν να δολοφονήσουν άλλα δύο άτομα, με αποτέλεσμα να ανταλλαγούν πυροβολισμοί, και δύο από τα τέσσερα άτομα να έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο τραυματισμένα», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι αυτά λέγονται με επιφύλαξη, γιατί ακόμα δεν ήταν απόλυτα ξεκαθαρισμένο το πόσα άτομα συμμετείχαν. «Μπορεί», συνέχισε, «ο αριθμός τους ν’ αυξηθεί. Είναι τα προκαταρκτικά στοιχεία, γιατί οι ίδιοι δεν συνεργάζονται για να μας πουν ακριβώς τι έχει γίνει. Αυτήν τη στιγμή (σ.σ. χθες βράδυ) γίνονται επισταμένες έρευνες στην περιοχή της Περιστερώνας. Ανακρίσεις προσώπων, όπως ανακρίσεις γίνονται και στο Νοσοκομείο», υπογράμμισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση υγείας των δύο τραυματιών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας είπε ότι έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και πρόσθεσε ότι φαίνεται να έχουν τραύματα στα πόδια και στο σώμα. «Η κατάστασή τους είναι σοβαρή», συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο είναι πρόσωπα τα οποία έχουν απασχολήσει και άλλες φορές την Αστυνομία, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε καταφατικά.

Οι Ζαβράντωντας και Κοσιάρης βρίσκονται, όπως έχει προαναφερθεί, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και φρουρούνται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ θα συλληφθούν γι’ απόπειρα φόνου.

Σε ό,τι αφορά τον Ζαβράντωνα, ένα επιπλέον στοιχείο που πονοκεφαλιάζει τις διωκτικές Αρχές και επί του οποίου ζητούνται απαντήσεις, έγκειται στο πώς και γιατί βρέθηκε στην Κύπρο. Και αυτό, καθότι ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Αποφυλακίστηκε με χάρη και με όρο να φύγει στο εξωτερικό, ενώ σε περίπτωση προσπάθειάς του να επιστρέψει στην Κύπρο θα συλλαμβανόταν. Η Αστυνομία διερευνά το πώς βρέθηκε στο νησί, με ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται να είναι αυτό του να επέστρεψε μέσω κατεχομένων και ακολούθως να εισήλθε στις ελεύθερες περιοχές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: