Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εκστρατεία για πάταξη του κραχτισμού στην Αγία Νάπα



Εκστρατεία για πάταξη του φαινομένου του κραχτισμού, δηλαδή της Άγρας Πελατών, αρχίζει τη νέα τουριστική περίοδο ο Δήμος Αγίας Νάπας, ύστερα από τη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Νομοθεσίας περί Άγρας Πελατών .

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «με σωστές κινήσεις τόσο από τον Δήμο όσο και από την Πολιτεία ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2013, η νέα Νομοθεσία για την Άγρα Πελατών, δηλαδή τον κραχτισμό. Τόσο οι Δημοτικές Αρχές όσο και η Αστυνομία δεν είχαν στη φαρέτρα τους όπλα για καταπολέμηση του κραχτισμού, επειδή αυτά που γίνονταν για τόσα χρόνια δεν θεωρούνταν κραχτισμός» είπε.

Πρόσθεσε πως «με τη νέα Νομοθεσία έχουμε αρκετά όπλα για να πολεμήσουμε το φαινόμενο αυτό με πρώτο το να δικαιούνται οι Δήμοι  να εξουσιοδοτήσουν οποιοδήποτε υπάλληλο για να καταγγέλλουν όσους ασχολούνται με τον κραχτισμό. Ο Δήμος Αγίας Νάπας θα εξουσιοδοτήσει όλους τους υπαλλήλους για να μπορούν να καταγγέλλουν οποιαδήποτε φαινόμενα κραχτισμού, από τις παραλίες, τα εστιατόρια, τα κέντρα αναψυχής και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν τουρίστες αλλά και κύπριοι φιλοξενούμενοι και παρενοχλούνται από το συγκεκριμένο φαινόμενο».

Ένα δεύτερο όπλο που έχουν οι Δήμοι στη φαρέτρα τους είναι ότι «θα μπορεί να καταγγελθεί και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης της οποίας οι υπάλληλοι προβαίνουν σε κραχτισμό. Δηλαδή εξώδικο πρόστιμο θα παίρνουν τόσο ο υπάλληλος που προβαίνει σε άγρα πελατών όσο και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ο οποίος τον πληρώνει, τον παρακινεί, του δίνει προμήθεια ή τον εργοδοτεί» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας σε συνεργασία με την Αστυνομία «ετοιμάζει εκστρατεία για πάταξη του φαινομένου του κραχτισμού και θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή. Θα βγούμε πολύ δυναμικά σε όλους τους χώρους όπου διεξάγεται άγρα πελατών προκειμένου να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι αυτή η κατάσταση πρέπει πλέον να σταματήσει».

Εξήγησε ότι κραχτισμός «γίνεται ακόμα και σε ξενοδοχεία αφού είτε υπάλληλοι είτε άτομα που λαμβάνουν προμήθεια από ξενοδόχους, πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και προσπαθούν να πείσουν τους τουρίστες να επισκεφθούν το τάδε εστιατόριο, μπαρ, κέντρο αναψυχής και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας επισκέπτης».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας σημείωσε επίσης ότι «εμείς έχουμε ως όπλο μας τη Νομοθεσία και αυτή θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς την κυβέρνηση ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλες Νομοθεσίες που να επιλύουν διάφορα προβλήματα, όπως π.χ. την ηχορύπανση από τη μουσική».

Σε ερώτηση τι γίνεται με το θέμα αυτό, ο κ. Καρούσος είπε πως ενώ υπήρχαν υποσχέσεις ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα «εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έχουμε οτιδήποτε στα χέρια μας. Δυστυχώς θα αρχίσει ακόμα μια τουριστική περίοδος χωρίς να έχει επιλυθεί το θέμα της ηχορύπανσης» είπε και σημείωσε πως «δεν μπορεί ο τουρίστας ή ο κύπριος επισκέπτης να μην μπορεί να απολαύσει το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό του επειδή το υποστατικό δίπλα του ή απέναντι του έχει τη μουσική του στη διαπασών». 



http://www.sigmalive.com/news/local/108309#sthash.RdP8jg3q.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: