Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αύριο Κυριακή το Cyprus Marathon στην Πάφο

Χρ. Σαββίδης

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι προετοιμασίες της αθλητικής διοργάνωσης Cyprus Marathon, που θα γίνει στην Πάφο την ερχόμενη Κυριακή. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δ. Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε ότι η διεθνής εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις αποστάσεις τον μαραθώνιο, τον ημιμαραθώνιο και τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων.
Οι μέχρι τώρα συμμετοχές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, έχουν ανέλθει στους 500 δρομείς και προέρχονται από πολλές χώρες μεταξύ των οποίων από την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Αγγλία την Ουγγαρία.


Το Cyprus Marathon διοργανώνεται για 16η χρονιά στην Πάφο από το 1999.
Η έναρξη του αγώνα θα γίνει από την Πέτρα του Ρωμιού και οι δρομείς που θα συμμετέχουν – όπως είπε- θα πρέπει να διανύσουν απόσταση 42 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας το παλιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου.
Ο κ. Σαββίδης είπε πως στο μαραθώνιο μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές άνω των 18 ετών, στον ημιμαραθώνιο άνω των 16 ετών και στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων άνω των 15 ετών.
Η οργανωτική επιτροπή του Cyprus Marathon με τη βοήθεια του ΚΟΤ και του Δήμου, καθώς και των χορηγών της εκδήλωσης, πρόσθεσε, εργάζονται εντατικά ούτως ώστε οι εντυπώσεις που θα αποκομίσουν οι δρομείς από την συμμετοχή τους να είναι άριστες.
Μετά το πέρας των αγώνων ο Δήμος Πάφου διοργανώνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα μπροστά από το Κάστρο της Κάτω Πάφου.




Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: