Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Εκατοντάδες θάνατοι από ναρκωτικά στην Κύπρο από το 2004


Από το 2004 μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί στην Κύπρο από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά 154 θάνατοι από ναρκωτικά, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου σε μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.   



Πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό προκαλεί θλίψη και προβληματισμό αλλά συνάμα δημιουργεί την υποχρέωση για την ενεργό συμμετοχή και κινητοποίηση όλων με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού κοινωνικού φαινομένου.   

Ο Υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί μια σφαιρική και σταθερή πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού μέσω προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης των χρηστών. Ιδιαίτερη έμφαση, σημείωσε, δίνεται και στην καταστολή των παράνομων κυκλωμάτων των εμπόρων και διακινητών και την προσαγωγή όλων όσοι ενέχονται σε αυτά ενώπιον της Δικαιοσύνης.  

 Ο κ. Νικολάου είπε ότι η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Αστυνομίας τον τελευταίο καιρό έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της καταστολής και πάταξης της εμπορίας ναρκωτικών, οι οποίες δεν θα πρέπει να μας δημιουργούν εφησυχασμό αλλά διαρκή επαγρύπνηση σε αυτό τον κοινό αγώνα για προστασία των νέων μας.   «Επιδίωξη μας είναι, επίσης, η καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, ενισχύοντας τη διεθνή συνεργασία για πάταξη του λαθρεμπορίου, της παράνομης διακίνησης και προμήθειας των ναρκωτικών διεθνώς», πρόσθεσε. 

  Ο Υπουργός ανέφερε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία «να σκεφτούμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποι μας και να συστρατευθούμε για τη θεραπεία του. Να προβληματιστούμε για τα αίτια που οδηγούν στο κακό και γιατί συνεχίζει να αυξάνεται και να καταστρέφει το πιο πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μας». Αυτό, κατέληξε στο μήνυμά του, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στο μέλλον της κοινωνίας μας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ - 

 http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=12685&catid=9#sthash.m7naTEby.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: