Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Δείτε πώς θα κατάλαβεις ότι κόλλησες μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή!


Το καλοκαίρι, μπορεί να είναι το πιο όμορφο και απολαυστικό από τις υπόλοιπες εποχές, αλλά  έχει κι αυτό τα αρνητικά και τις παγίδες του, αν φυσικά κι εμείς δεν είμαστε προσεκτικοί. 


Και ποιος είναι ο μεγαλύτερος καλοκαιρινός πονοκέφαλος, τον οποίο εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε;  Μα φυσικά οι μύκητες στα γεννητικά όργανα οι οποίοι χωρίς να είναι κάτι το φοβερό, προκαλούν τόσο μεγάλη ενόχληση και δυσαρέσκεια, που είναι ικανοί να χαλάσουν την μέρα μας, πόσο μάλλον αν βρισκόμαστε σε διακοπές. Εδώ λοιπόν σας έχουμε κάποια πολύ βασικά συμπτώματα, τα οποία καλό θα ήταν να μην τα αγνοήσετε.
-Πόνος, φαγούρα, ερεθισμός, φλεγμονή στο αιδοίο και στον κόλπο
-Κολπικές εκκρίσεις
-Πρήξιμο και κοκκίνισμα του αιδοίου
-Η εσωτερική επιφάνεια του κόλπου μπορεί να είναι καλυμμένη με λευκό επίχρισμα
-Το δέρμα της περιοχής μπορεί να είναι ευαίσθητο και να παρουσιάζει σπασίματα
Όσον αφορά στην πρόληψη, καλό θα ήταν να προσέξετε τα εξής:
-Στην παραλία αφού βγείτε από το νερό, να μην παραμείνετε για πολύ ώρα με το βρεγμένο μαγιό (το ίδιο ισχύει και για τα βρεγμένα ρούχα). Η υγρασία και η ζέστη δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων και μυκήτων μετά το μπάνιο στην πισίνα ή στη θάλασσα.
-Εννοείται ότι δεν ξεχνάμε ποτέ την πετσέτα μας και αποφεύγουμε να ξαπλώνουμε απευθείας στην άμμο ή την ξαπλώστρα.
-Στις γενικότερες συμβουλές πρόληψης, μην ξεχνάτε την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, τον καθαρισμό από τον κόλπο προς τον πρωκτό καθώς και την απομάκρυνση υγρών οι οποίες αποτελούν θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.


BeautifulLife.com.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια: