Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αύξηση των περιστατικών γαστρεντερίτιδας σε Πάφο και Αμμόχωστο


Μικρή αύξηση των περιστατικών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα στις παράλιες πόλεις της Κύπρου.


Διάρροια, εμετοί, πόνοι στην κοιλιά, πυρετός, πονοκέφαλος, είναι τα συμπτώματα που εξαντλούν  παιδιά και ενήλικες και τους οδηγούν άρον άρον στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν ότι η ιογενής γαστρεντερίτιδα που παρατηρείται είναι ήπιας μορφής και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με ολιγοήμερη κατ’ οίκον νοσηλεία.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, Μαρία Κολιού, είπε ότι το καλοκαίρι πάντα εμφανίζονται αρκετά περιστατικά γαστρεντερίτιδας, λόγω τη θερμοκρασιών, ωστόσο σημείωσε πως τα περιστατικά φέτος δεν ξεπερνούν τα αναμενόμενα για την εποχή.
Όπως είπε παρατηρείται μικρή αύξηση, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία Πάφου και Αμμοχώστου, προσθέτοντας πως πρόκειται για περιστατικά, που στην πλειοψηφία τους δεν χρήζουν νοσηλείας και αντιμετωπίζονται με απλές ιατρικές οδηγίες στο σπίτι.

Η κ Κολιού ανέφερε πως η γαστρεντερίτιδα εκδηλώνεται με διάρροια, κοιλιακό πόνο, ναυτία, εμετό  ή και τα δύο, πόνους στους μύες ή πονοκεφάλους και πυρετό.
Τα συμπτώματα της ιογενούς γαστρεντερίτιδας μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε μία έως τρεις ημέρες μετά τη μόλυνση και διαρκούν συνήθως από μία έως τρεις ημέρες, ενώ τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση αντιπυρετικών φαρμάκων και άφθονων υγρών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=12672&catid=9#sthash.0MNGgzx4.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: