Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Οι κολυμβητές φωνάζουν γιατί οι παραλίες να μην έχουν ναυαγοσώστη από νωρίς το πρωί...

"Η ανθρώπινη ζωή, δεν εξαγοράζεται...!", τονίζει ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.


    Την έντονη αντίδραση των κολυμβητών και όχι μόνο, προκαλεί το γεγονός ότι οι παραλίες λουομένων στην επαρχία της Πάφου, εξακολουθούν να  επανδρόνωνται με ναυαγοσώστες μετά τις 11 το πρωί, γεγονός που αφήνει τους λουόμενους, για πολλές ώρες ουσιαστικά "απροστάτευτους". 

Ο αντιπρόεδρος των οργανωμένων κολυμβητών της Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης δήλωσε γιαυτό το θέμα : "Ως οργανωμένοι κολυμβητές αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες εποχές που περνά ο τόπος μας και ειδικότερα ο Δήμος της επαρχίας μας, αφού η πόλη μας είναι κοινό μυστικό ότι έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις άλλες πόλεις της Κύπρου, από την οικονομική κρίση. 

Παρόλα αυτά θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχει ναυαγοσώστης από το πρωί, αφού από πολύ νωρίς όχι μόνο στα Δημοτικά Μπάνια, αλλά σε όλες τις οργανωμένες παραλίες της πόλης μας, πολλοί κολυμβητές απολαμβάνουν το μπάνιο τους  ειδικά τώρα το καλοκαίρι και οι ναυαγοσώστες πιάνουν δουλειά μετά τις 11 το πρωί. Ως οργανωμένοι κολυμβητές έχουμε κάνει πάρα πολλά διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση αλλά η απάντηση που πήραμε είναι ότι τα ταμεία είναι άδεια....". 

Για να καταλήξει ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: "  Δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή δεν εξαγοράζεται και έστω και τώρα, ας ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και ο έπαρχος Πάφου για να επανδρώσουν τις παραλίες από νωρίς το πρωί με ναυαγοσώστες...Πιστεύω λύση μπορεί να βρεθεί, εάν υπάρξει καλή θέληση και είναι κρίμα να μην πάρουμε όλοι τα μέτρα μας πρωτού, να έχουμε κάποιο άσχημο περιστατικό....

Μπορεί ο Δήμος Πάφου να κάνει οικονομική περισυλλογή κάπου άλλου και όχι εκεί που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή...!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: