Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Καύσωνας και σήμερα στην Κύπρο

"Κόκκινο" αναμένεται να χτυπήσει και σήμερα ο υδράργυρος.


Αναμένεται ν’ αγγίξει τους 42 βαθμούς, οκτώ περίπου βαθμούς πάνω από την κανονική θερμοκρασία για την εποχή.
Από αύριο, όμως, αναμένεται ανάσα δροσιάς με μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμή αέρια μάζα από την Αφρική που επηρεάζει την Κύπρο, αρχίζει να υποχωρεί και αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τριών με τεσσάρων βαθμών.  Ωστόσο, από την Κυριακή αναμένεται να αυξηθούν τα ποσοστά υγρασίας, γεγονός που θα επιτείνει το αίσθημα δυσφορίας.
Η θερμοκρασία ενδεχομένως να αυξηθεί κατά ένα βαθμό την Τετάρτη.
Γι’ αντιμετώπιση της κατάστασης, βρίσκονται σ’ επιφυλακή τα τμήματα πρώτων βοηθειών των νοσοκομείων, η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες.
Στη Λευκωσία λειτουργεί από χθες το πολυδύναμο δημοτικό κέντρο εξυπηρέτησης κατά του καύσωνα, όπου την Παρασκευή φιλοξενήθηκαν 25 ενήλικες.
Το κέντρο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 100 άτομα, ενώ σήμερα Σάββατο λειτουργεί από τις 9 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, αυξημένη ήταν την Παρασκευή και η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας, Χρίστο Χριστοδουλίδη, η ζήτηση ανήλθε στα 800 μεγαβάτ που ήταν η μέγιστη για φέτος, αλλά είναι μικρότερη σε σχέση με τη ζήτηση που είχε παρατηρηθεί την αντίστοιχη περίοδο παλαιότερων χρόνων.
 http://www.sigmalive.com/news/local/139231#sthash.4fQ5obtj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: