Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στην πλατεία των Κουκλιών – Πάφου



Ανάστατοι είναι οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής στην Κοινότητα Κουκλιών της Πάφου. 

Μιλώντας στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ μας ανέφεραν ότι, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η πλατεία του χωριού έκλεινε για την τροχαία κίνηση από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και πραγματοποιούνταν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο παραδοσιακού όσο και μοντέρνου χαρακτήρα, φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει.


Διευκρίνισαν ότι, τα αρμόδια τμήματα δεν δίνουν έγκριση για να κλείνει ο δρόμος, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραματικά ο κύκλος εργασιών τους και το σημαντικότερο, με τους τουρίστες που γνωρίζουν γι’ αυτό το μέτρο να ρωτούν γιατί φέτος τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς που κάνουν διακοπές στα Κούκλια κάθε χρόνο, φέτος κατά πάσα πιθανότητα θα διαλέξουν άλλον τουριστικό προορισμό.

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής από τον περασμένο Μάιο έχουν αρχίσει να ζητούν ανανέωση του κλεισίματος της πλατείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά μέχρι τώρα, όπως μας ανέφεραν, η μια υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι στην άλλη. Να σημειωθεί ότι, η τοπική κοινοτική Αρχή έχει αποφασίσει το κλείσιμο της πλατείας για τα τροχοφόρα αλλά φέτος δεν βρίσκει ανταπόκριση από τα υπόλοιπα κυβερνητικά τμήματα.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής των Κουκλιών, τέθηκε θέμα οχληρίας και μη πρόσβασης σε οικία της περιοχής. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσαν, φέτος αποφασίσαμε ο δρόμος να κλείνει μέχρι τις έντεκα το βράδυ. Με το να είναι κλειστή η πλατεία, σημείωσαν, υπάρχει περισσότερη ασφάλεια στην περιοχή, αφού το καλοκαίρι σφύζει από ζωή.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο ΣΙΚΑΠ και αναμένεται να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου κέντρων αναψυχής Πάφου, του κοινοτάρχη και των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής των Κουκλιών.

Πάντως, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη αυτή και προδιαγράφεται, όπως μας ανέφεραν, μια δύσκολη γι’ αυτούς χρονιά αν τελικά η πλατεία δεν κλείνει τα βράδια για την τροχαία κίνηση. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους ίδιους, ακόμη και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Καλό θα είναι για το καλό του χωριού να βρεθεί η χρυσή τομή, που σίγουρα υπάρχει, αρκεί οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν και να συζητήσουν πολιτισμένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: