Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Συσκευές αντιβιασμού επινόησαν φοιτήτριες στην Ινδία...

Άρθουρ Τίλλεϋ
Λαχτί Φινλανδίας

Τζην και εσώρουχα για να προστατεύσουν τις γυναίκες από την αυξανόμενη απειλή του βιασμού, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε 22 λεπτά στην Ινδία εχουν επινοήσει Ινδες φοιτήτριες.



Σανδάλια που εκπεμπουν ηλεκτροσόκ και τζιν που έχουν ενσωματωμένο κουμπί SOS παρουσιάστηκαν από τα κορίτσια κολλεγίων στην πολιτεία του Ουτάρ Πραντές η οποια εχει τα υψηλότερα επιπεδα εγκληματικότητας. 

Δύο φοιτητές της επιστήμης των υπολογιστών στο ιδιωτικό κολέγιο μηχανικών στην πόλη του Βαρανάσι, Rijul Pandey και Shalini Yadav, κατασκευασαν και σχεδιασαν τα σανδάλια, τα οποία εκτός από την ηλεκτροπληξία, στελνουν μαεσως ένα σήμα SOS σε όλες τις επαφές του τηλεφώνου του θύματος. 



«Ειχαμε δηλωσαν συλλλαβει αυτή την ιδέα πριν από έξι μήνες. Ενώ υπάρχουν σπρέι πιπεριού και άλλα τέτοια πράγματα στην αγορά, σκεφτήκαμε την ανάπτυξη των συσκευών ασφαλείας που δεν πρέπει να μεταφέρονται χωριστά. Τη στιγμή που ενεργοποιησει κάποιος το μοντέλο μας, θα στείλει μηνύματα στους φίλους και τα μέλη της οικογένειας. θα εκκενωσει επίσης ένα σοκ για τους εγκληματίες και τους ακινητοποιεί για λίγο για να δωθει η ευκαιρια στο θυμα να δραπετευσει.. Η εφευρεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε κορίτσι ", ανεφεραν οι δημιουργοι στην εφημερίδα The Guardian. 

Δύο άλλοι φοιτητες στο ίδιο ινστιτούτο, οι Pathak και Anjali Srivastava, κατασξευασαν ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που μπορεί εύκολα να ειναι ραμμένα σε ένα ζευγάρι τζιν. 

Εξήγησαν πώς με το πατημα του κουμπιου η συσκευή ενεργοποιει μυνηματα στα κινητά τηλέφωνα των οικειων των θυματων και τους επιπλεον συνδεεται και με τις τοπικές γραμμές της αστυνομίας. 

Και οι δύο συσκευές - τα σανδάλια και τα τζιν - είναι συνδεδεμένα με το σύστημα GPS.





ΠΗΓΗ RTV

Μεταφραση Αρθουρ (Αθως )Τίλλευ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: