Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Καμένο βρέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών της πρωτοφανούς επίθεσης με ρουκέτα στον Στρόβολο


Καμένο στην περιοχή του χωριού Εργάτες εντοπίστηκε αυτοκίνητο το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στους δράστες της χθεσινοβραδινής επίθεσης εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη.


Πρόκειται για αυτοκίνητο του ίδιου τύπου και χρώματος με αυτό που έψαχνε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής επιχείρησης.
Η πρωτοφανής επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα σημειώθηκε χθες βράδυ στο συνοικισμό Άσπρες, στην περιοχή του Στροβόλου, κοντά στην οικία του Γάλλου Πρέσβη.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ο Στέφανος Παπαδόπουλος, 28 ετών, από τη Λευκωσία. Στόχος των δραστών φέρεται να ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, 37 ετών, γνωστός ως «Αλεξούι», ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν την Αστυνομία.

Ο Παπαδόπουλος εκτελούσε χρέη φρουρού της οικίας του Μαυρομιχάλη, όταν έγινε η επίθεση και βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο. Η ρουκέτα τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά και εξέπνευσε αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν, επίσης, αυτοκινήτου, έριξαν πυροβολισμό προηγουμένως με όπλο, τύπου Καλάσνικοφ. Φέρονται να έστησαν καρτέρι στον Μαυρομιχάλη και έδρασαν μόλις επέστρεψε σπίτι του.

Ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο σπίτι, μαζί τη γυναίκα του, το παιδί του και έναν φίλο του, αλλά κανένας δεν τραυματίστηκε.  Οι δράστες είχαν στοχεύσει το σπίτι, αλλά αστόχησαν, με αποτέλεσμα να πληγεί ο Παπαδόπουλος.
Οι αστυνομικές Αρχές τέθηκαν αμέσως σε συναγερμό και ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στη σκηνή. Σύμφωνα με μαρτυρία, που δόθηκε στην Αστυνομία, οι δράστες φέρονται να είναι δύο και αφίχθηκαν και διέφυγαν από τη σκηνή με αυτοκίνητο άσπρου χρώματος.

Μέχρι αργά χθες βράδυ διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος, χωρίς αποτέλεσμα.
Στις 11.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για συντονισμό των επόμενων αστυνομικών ενεργειών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αντιαρματικό τύπου Law που χρησιμοποιήθηκε ήταν τουρκικής προέλευσης. Η εκτόξευση της ρουκέτας έγινε από σημείο το οποίο δεν καλυπτόταν από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης που υπήρχε στο σπίτι.

Διερευνάται κατά πόσο τα κίνητρα της επίθεσης αφορούσαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων της νύχτας, οι οποίες ελέγχουν την παροχή προστασίας και τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Δημήτρης Δημητρίου, είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται σημειώνοντας ότι η ανάκριση προσώπων και η λήψη καταθέσεων συνεχίζεται.

Ερωτηθείς αν η ρουκέτα που ρίχθηκε κατά την επίθεση ήταν τουρκικής προέλευσης, ανέφερε πως η Εθνική Φρουρά δεν διαθέτει τέτοιου είδους ρουκέτες.  Είπε ακόμη, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, πως τη στιγμή της εγκληματικής ενέργειας ο Αλέξης Μαυρομιχάλης βρισκόταν στο σπίτι του, ενώ σε ό,τι αφορά τον 28χρονο που ήταν έξω από την οικία, ανέφερε πως “προφανώς εκτελούσε χρέη φρουρού”. Κληθείς να πει αν η Αστυνομία είχε το τελευταίο διάστημα πληροφορίες ότι επίκειτο δολοφονικό κτύπημα εναντίον του Μαυρομιχάλη, ανέφερε πως η Αστυνομία "λάμβανε συνεχώς πληροφορίες για διάφορες καταστάσεις, λάμβανε μέτρα και θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για πρόληψη εγκληματικών ενεργειών".

Πρόσθεσε πως ωστόσο η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από κάθε πρόσωπο έξω από κάθε οικία ούτε πίσω από κάθε αυτοκίνητο.

http://www.sigmalive.com/news/local/207807/kameno-stous-ergates-to-aftokinito-ton-draston-tis-epithesis#sthash.tnDzjLqJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: