Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Νέα αύξηση στις λιανικές τιμές των καυσίμων στην Κύπρο


Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα οι εταιρείες πετρελαιοειδών προχώρησαν σε νέα αύξηση στην τιμή των καυσίμων, η δεύτερη μετά τις συνεχείς μειώσεις που έφεραν το τελευταίο επτάμηνο τις τιμές στα χαμηλότερα τους επίπεδα.

 Η νέα αύξηση κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα της προηγούμενης που ήταν 3 σεντ το λίτρο.   Από σήμερα λοιπόν σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων θα παρουσιαστούν οι νέες αυξημένες τιμές που είναι 2,5 σεντ για τη βενζίνη, 3,2 σεντ για το πετρέλαιο κίνησης και το αγροτικό και 1,5 σεντ το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ η τιμή της κηροζίνης παραμένει αμετάβλητη όπως και την προηγούμενη φορά.   


Με βάση τις προτεινόμενες τιμές των εταιρειών πετρελαιοειδών η μέση τιμή λιανικής πώλησης των καυσίμων θα διαμορφωθούν σε: €1,193 το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων, €1,213 για τη βενζίνη 98 οκτανίων, €1,236 το πετρέλαιο κίνησης, €0,798 το πετρέλαιο θέρμανσης και €0,818 η τιμή της κηροζίνης που παραμένει σταθερή. 

  Σημειώνεται ότι μετά την προηγούμενη αύξηση οι τιμές στις αντλίες των πρατηρίων διαμορφώνονται περίπου στην ίδια τιμή, με ασήμαντες αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο, σε σχέση με τις χονδρικές τιμές που διατίθενται τα καύσιμα στους πρατηριούχους. Η σημαντικότερη απόκλιση στην τιμή της βενζίνης ήταν 1,5 σεντ το λίτρο και τώρα οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν πώς θα διαμορφωθούν οι νέες τιμές στην αγορά για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα παρατηρηθεί ή όχι ξανά ανταγωνισμός μεταξύ τους προς όφελος των πελατών τους.  

 Η τιμή πετρελαίου μπρεντ που είχε φθάσει στις 13 Ιανουαρίου 2015 στα χαμηλότερα επίπεδά της στα 45,22 δολάρια το βαρέλι κινείται τις τελευταίες ημέρες κοντά στα 61 δολάρια το βαρέλι. Από τις 3 Φεβρουαρίου η τιμή του μαύρου χρυσού ανακάμπτει ελαφρώς κάθε ημέρα, μετά από ένα διάστημα διαδοχικών απωλειών που διήρκεσε επτά μήνες.  

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/242919/nea-ayxisi-sta-kaysima-mesa-se-mia-evdomada#sthash.jWXqtfBE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: