Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ολλανδός που διαμένει στην Κύπρο ασχολείται με το παράνομο στοίχημα

Ολλανδός, ο οποίος διαμένει στη Γερμασόγεια με την οικογένειά του, δεν αποκλείεται να είναι μέλος ομάδας που ασχολείται με το παράνομο στοίχημα σε διάφορες χώρες, σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας. Ο Ολλανδός συνελήφθη χθες στη χώρα του ενώ στην Κύπρο οι αστυνομικές Αρχές παρέλαβαν τεκμήρια από το διαμέρισμά του.
 

Η επιχείρηση έλαβε χώρα χθες και την ίδια ώρα παρόμοιες έρευνες διεξάγονταν σε Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Αυστρία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις το μεσημέρι στο Αρχηγείο, είπε ότι η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο της εκτέλεσης αιτήματος δικαστικής συνδρομής των Αρχών της Ολλανδίας, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν το παράνομο στοίχημα.

Με δικαστικό ένταλμα ερευνήθηκε η κατοικία του Ολλανδού, παρουσία εκπροσώπου του Δήμου Γερμασόγειας. Στην έρευνα έλαβαν μέρος μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και του ΤΑΕ Αρχηγείου καθώς επίσης και δύο ανακριτές που ήρθαν από την Ολλανδία.

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, παραλήφθηκαν ως τεκμήρια δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας πύργος, 6,790 ευρώ και αριθμός εγγράφων. Επίσης, κατόπιν αιτήματος των ολλανδικών Αρχών, παραλήφθηκαν ως τεκμήρια δύο αυτοκίνητα, για τα οποία υπάρχει υποψία ή και διερευνάται από τις Αρχές της Ολλανδίας ότι αγοράστηκαν με χρήματα του αποκτήθηκαν κατόπιν διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

“Από πλευράς δικής μας να πω ότι υπήρξε συνεργασία με τις ξένες Αρχές και είναι σημαντικό το γεγονός ότι χθες το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο ήταν στην Ολλανδία, συνελήφθη από τις ολλανδικές Αρχές κατά το χρόνο που είχε αρχίσει η δική μας επιχείριση εδώ στην Κύπρο αλλά και στις άλλες χώρες, ταυτόχρονα οδηγήθηκε για ανάκριση και η σύζυγός του και έχει ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των εξετάσεων και για τα τεκμήρια η Ιντερπόλ”, είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ανέφερε ακόμη ότι πριν από την έναρξη της συγκεκριμένης επιχείρησης, δηλαδή πριν από κάποιες μέρες, ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού είχαν επισκεφθεί την Ολλανδία για σύσκεψη, για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

“Διερευνάται από τις ολλανδικές Αρχές το συγκεκριμένο πρόσωπο να είναι μέλος ομάδας που ασχολείται με το παράνομο στοίχημα σε διάφορες χώρες και έχοντας υπόψη αυτή την εξέλιξη, η συνεργασία είναι δεδομένη και συνεχίζουμε να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις ολλανδικές Αρχές”, κατέληξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
http://ikypros.com/?p=84702#sthash.fzUhcy6Y.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: