Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ακόμη έξι μέρες στο κελί ο 26χρονος Λιβάνιος για την υπόθεση της νιτρικής αμμωνίας



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, ανανέωσε για άλλες έξι ημέρες το διάταγμα κράτησης του 26χρονου Λιβάνιου στο σπίτι του οποίου, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, εντοπίστηκαν πέντε περίπου τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι έρευνες των εξεταστών της υπόθεσης προχωρούν και βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Την ερχόμενη εβδομάδα ο φάκελος της υπόθεσης θα αποσταλεί στη Γενική Εισαγγελία για αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού, γνωμάτευση και οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό της.


Ο νεαρός αντιμετωπίζει τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, της συμμετοχής σ’ εγκληματική οργάνωση και της παροχής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση, θεωρούνται πολύ σοβαρά.

Ο 26χρονος αρνείται τα αδικήματα και ισχυρίζεται ότι ήρθε στην Κύπρο με τους γονείς του για να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν ένα σπίτι. Ισχυρίζεται επίσης ότι κατά τύχη βρισκόταν στη συγκεκριμένη οικία όταν η Αστυνομία εισέβαλε σε αυτό και εντόπισε τους πέντε τόνους νιτρικής αμμωνίας.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί με διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, τον 60χρονο Λιβάνιο ιδιοκτήτη του σπιτιού στους Αγίου Αναργύρους, όπου εντοπίστηκε η νιτρική αμμωνία, αφού πιστεύεται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.  


(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: