Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Πάρτε μια γεύση από Μύκονο. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Την ώρα που η Ibiza έχει γίνει πλέον τα καλοκαίρια τόπος για γιόγκα, διαλογισμό και χαλάρωση πίνοντας smoothies από βατόμουρα, οι clubbers και όσοι θέλουν πραγματική δράση έχουν μετακομίσει σε ένα άλλο νησί, τη Μύκονο. 



Ετσι ξεκινάει το αφιέρωμα στη Μύκονο του διαδικτυακού «London Evening Standard», το οποίο αναφέρεται στο πόσο δημοφιλές έχει γίνει το ελληνικό νησί τα τελευταία χρόνια στους πάντες, από τους χολιγουντιανούς σταρ μέχρι τους τρελούς clubbers.
Εδώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπορείς να συναντήσεις όποιον θέλεις χωρίς να φύγεις εκτός χώρας. Μπορείς να δεις τον γνωστό άγγελο της Victoria's Secret, την 33χρονη Βραζιλιάνα καλλονή Alessandra Ambosio, να περιφέρει το καλλίγραμμο κορμί της στις παραλίες του νησιού, την ηθοποιό Liz Hurley να πίνει το ποτό της με το φίλο της, γνωστό σχεδιαστή μόδας Valentino, και πιο εκεί τη fashionista Olivia Palermo να δοκιμάζει στα καταστήματα του νησιού τα πιο μοδάτα παρεό. 

Η Μύκονος είναι καυτή γιατί μπορεί να δεις την Αμερικανίδα ηθοποιό Lindsay Lohan να βουτάει στα δροσερά νερά της αλλά και το Ρώσο κροίσο Vladislav Doronin να ξοδεύει να πίνει για να ξεχάσει τη σχέση του με τη Naomi Campbell. Και αν είστε τυχεροί μπορείτε να συναντήσετε την πιο γνωστή τηλεριάλιτι οικογένεια της Αμερικής, τους Kardashian, και να απολαύσετε από κοντά τη 19χρονη Kendall να κάνει τζετ σκι με το τέλειο σώμα της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Μύκονος είναι ένα όνειρο. Τα clubs γεμίζουν και οι clubbers χορεύουν υπό τους ήχους του διάσημου DJ David Morales. Και μαζί με τους clubbers θα δείτε και τους διάσημους Καναδούς σχεδιαστές Dan και Dean Caten του οίκου Dsquared2, οι οποίοι είναι κάθε καλοκαίρι παρόντες στο νησί. Και όλα αυτά γιατί το νησί αυτό πλέον αποκαλείται η νέα Ibiza. 
 
Η άνοδος της Μυκόνου δεν είναι τυχαία. Τα τελευταία χρόνια στο νησί της Ibiza έχει γίνεται μεγάλο κυνήγι της αστυνομίας στα ναρκωτικά που έχουν πολύ μειωθεί, απαγόρευση στα επικίνδυνα πάρτι αλλά και έλεγχος στις άσχημες συμπεριφορές με αποτέλεσμα να αλλάξει ο πληθυσμός των τουριστών. Ετσι άρχισε ένα νέο lifestyle στο νησί. Τα μαθήματα γιόγκα, Pilates και αυτογνωσίας πήραν τη θέση των σκληρών πάρτι και η βιολογική διατροφή με τους χυμούς από μούρα πήραν τη θέση των αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα μάλιστα με ανθρώπους  που ξέρουν την εκεί κατάσταση το πιο εύκολο πράγμα στα μπαρ είναι να βρεις ένα ποτό από λαχανικά.

 

Η Μύκονος από την άλλη έχει χαρακτηριστεί ως λογικά ακριβή. Η μέση τιμή για ένα δωμάτιο είναι 200 ευρώ και στις πανάκριβες μπουτίκ, παλιές και νέες, μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις. Το περασμένο μάλιστα καλοκαίρι στη Μύκονο προσγειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός τζετ των τελευταίων χρόνων. Και φυσικά αυτός ο κόσμος κάνει και τα ανάλογα λαμπερά πάρτι στα σπίτια με απίστευτη θέα. Στη Μύκονο πλέον κάνουν φωτογραφήσεις μεγάλα περιοδικά μόδας, όπως η «Vogue», πολλές γνωστές κυρίες της μόδας κάνουν εδώ τα πάρτι των γενεθλίων τους και διάσημοι σεφ του κόσμου, όπως ο σεφ του «Nobu», σερβίρουν ό,τι πιο εξεζητημένο υπάρχει. Κάθε βράδυ στο νησί των Ανέμων γίνεται πλέον κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Στην Ibiza πια αυτό δεν υπάρχει. Οσο για τους σκληροπυρηνικούς της διασκεδάσης το γνωστό «Cavo Paradiso» κλείνει τις πρωινές ώρες. Και όσο για το ποτό; Η σαμπάνια στο νησί αυτό είναι περισσότερη από το νερό. 


Την επόμενη μέρα φυσικά όλοι δίνουν ραντεβού στην γνωστή παραλία Ψαρρού, για μαύρισμα στην παραλία, δροσιστικά ποτά και θαλάσσια σπορ, όπως λέει η 28χρονη Ελληνίδα κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου, η οποία λατρεύει το νησί.


 Και όσο για αυτούς που θέλουν ένα post-party νησί; Υπάρχει κάποιο νησί κοντά στη Μύκονο και λέγεται Πάτμος. Αν τώρα υποφέρεις από όλα αυτά και θες χαλάρωμα, γιόγκα και χυμό από βατόμουρο υπάρχει πάντα η Ibiza. 




















Δεν υπάρχουν σχόλια: