Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

"Προς πτώχευση η εταιρεία όπλων Colt"

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 περί χρεοκοπίας έκανε η αμερικανική εταιρία όπλων Colt, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
H Colt Defense LLC, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση για να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εκτέλεση των παραγγελιών καθώς και ένα υψηλό χρέος.

Η εταιρία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολάρια από τους υφιστάμενους δανειστές της για να συνεχίσει τη λειτουργία της για όσο διάστημα βρίσκεται υπό το άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα και αναμένει να παραμείνει σε λειτουργία μετά την αναδιάρθρωσή της.
Η εταιρία, η ιστορία της οποίας αρχίζει τον 17ο αιώνα, κατασκεύασε ένα πιστόλι που το αποκαλεί «το όπλο που κέρδισε τη Δύση» ενώ είχε κερδοφόρα συμβόλαια στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές εκείνης του 2000 με τον αμερικανικό στρατό για την προμήθεια πυροβόλων όπλων που χρησιμοποιούνταν στην πρώτη γραμμή του πυρός.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με την αλυσίδατροφοδοσίας και τα λειτουργικά της κεφάλαια, την επιβράδυνση στις πωλήσεις τουφεκιών και την απώλεια ενός σημαντικού συμβολαίου με τον αμερικανικό στρατό. Η εταιρία αντιμετώπισε λογιστικά προβλήματα που την οδήγησαν στο να αναθεωρήσει τα οικονομικά αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει για προηγούμενες χρήσεις και να χάσει την αρχική προθεσμία που της είχε δοθεί για την υποβολή της ετήσιας έκθεσής της.
Τα σχέδια της Colt προκειμένου να προσπαθήσει να μειώσει το δανειακό βάρος της που ανέρχεται στα 355 εκατ. δολάρια, περιλαμβάνουν την υπό δικαστική εποπτεία δημοπρασία δραστηριοτήτων της προκειμένου να αντλήσει έσοδα και να αποπληρώσει κάποιους από τους πιστωτές της.


http://ikypros.com/?p=103880#sthash.rLlIkzDB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: