Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Πρόστιμο σε δεκάχρονο για εξωσυζυγική σχέση

Ένοχο έκρινε Δικαστήριο στο νότιο Πακιστάν ένα αγόρι 10 ετών επειδή διατηρούσε... εξωσυζυγική σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα και καταδίκασε την οικογένειά του να καταβάλει 700.000 ρουπίες (περίπου 6.200 ευρώ) ως αποζημίωση.
Η απόφαση εκδόθηκε την Δευτέρα, σε ένα απομονωμένο χωριό της επαρχίας Σιντ, 500 χιλιόμετρα βορείως του Καράτσι.
«Αποκαλύφθηκε μια εξωσυζυγική σχέση μεταξύ του 10χρονου αγοριού και μιας γυναίκας από άλλη φυλή, γεγονός που δημιούργησε εντάσεις μεταξύ των δύο φυλών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνομικός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Το συμβάν καταγγέλθηκε στη τζίργκα (σ.σ. δικαστήριο της φυλής) που διέταξε την οικογένεια του αγοριού να πληρώσει 700.000 ρουπίες στην άλλη πλευρά», συνέχισε.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η οικογένεια του μικρού δεν μπόρεσε να πληρώσει παρά μόνο 50.000 ρουπίες αλλά δεσμεύτηκε να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό μέσα σε διάστημα τριών μηνών.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Όμαρ Τουφάιλ επιβεβαίωσε τα γεγονότα αλλά υποστήριξε ότι η απόφαση του δικαστηρίου της φυλής ήταν παράνομη και ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα.
Τα δικαστήρια των φυλών, οι παραδοσιακές συνελεύσεις των πρεσβυτέρων, δέχονται σφοδρές επικρίσεις επειδή, μεταξύ άλλων, στηρίζουν τους καταναγκαστικούς γάμους των νεαρών κοριτσιών ως μέσο για να τεθεί ένα τέλος στις διενέξεις μεταξύ οικογενειών.
Τον Ιούλιο του 2013 το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε παράνομα αυτού του είδους τα δικαστήρια τα οποία όμως εξακολουθούν να λειτουργούν σε αγροτικές, απομονωμένες περιοχές.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/597277/pakistan-prostimo-se-dekaxrono-gia-exosyzygiki-sxesi#ixzz3dIIDq7PA

Δεν υπάρχουν σχόλια: