Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων ορίστηκε για τις 4 Δεκεμβρίου



Αναβολή πήρε σήμερα η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων για την οποία κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας η πρώην έκτακτη υπάλληλος του δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος.


Ο συνήγορος υπεράσπισης των μελών της οικογένειας Σολομωνίδη, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ζητώντας την αναβολή είπε ότι το Ανώτατο δικαστήριο έχει επιφυλάξει την απόφασή του στο αίτημα φύσεως CERTIORARI προς ακύρωση των διαταγμάτων εξασφάλισης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που αφορούν στην παρούσα υπόθεση.

Το συγκεκριμένο αίτημα έχει υποβληθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας Σολομωνίδη, Μιχάλη Πική.

Ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης χαρακτήρισε δικαιολογημένο το αίτημα και ορίστηκε εκ νέου η υπόθεση για ακρόαση στις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι μάρτυρες κατηγορίας Κώστας Νάνος, Ανδρούλα Ευθυμίου και οι αστυφύλακες Αχιλλέας Νικόλαου και Γιώργος Γεωργίου, οι οποίοι έχουν κληθεί να είναι παρόντες και στην επόμενη δικάσιμο μαζί με το δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και το Λοχία Ζωνάκη Γεωργίου.

Η Κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπείτο από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Σίμο Συμεού δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για αναβολή.

Για τους κατηγορούμενους Σάββα Βέργα και Μαρία Σολομωνίδου θα ισχύσουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι δηλαδή εγγύηση ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ με έναν αξιόχρεο εγγυητή, τα ονόματα και των δύο τοποθετήθηκαν στο stop list  και παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής τους ταυτότητας.

Για τους κατηγορούμενους Ηλία Σολομωνίδη και Κωνσταντίνο Σύφαντο, ισχύουν εκ νέου οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, δηλαδή προσωπική εγγύηση ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν  Δήμαρχο Πάφου και τότε δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στο δημοσιογράφο Κώστα Νάνο σχετικά με την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων της  εταιρείας Αρίστο η οποία εκδικάστηκε ήδη από το Κακουργιοδικείο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος,  γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι σοβαρότερες κατηγορίες επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι και επτά χρόνια, λόγω όμως του ότι θα δικαστούν συνοπτικά από το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου, η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι πέντε χρόνια, ενώ κάποιες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν προβλέπουν επιβολή χρηματικών προστίμων.

Ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση ΣΑΠΑ.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: