Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

64 πληρώματα ρίχθηκαν στη μάχη για το Cyprus Rally 2015

Την ευκαιρία να πάρουν μια δόση από τη δράση που θα ακολουθήσει το επόμενο διήμερο στο Cyprus Rally 2015 είχαν σήμερα οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Ράλι «τα ελεύθερα δοκιμαστικά για τα πληρώματα ξεκίνησαν στις 07:00 το πρωί ενώ στις 09:40 έγινε η κατατακτήρια διαδρομή των 16 κορυφαίων πληρωμάτων που δηλώθηκαν για τους βαθμούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Αυτή ήταν μήκους 4,39 χιλιομέτρων στη διαδρομή παρά τον Άγιο Σωζόμενο. Μια διαδρομή ιδιαίτερης σημασίας για τα πληρώματα αφού ο γρηγορότερος θα μπορούσε να επιλέξει και τον αριθμό εκκίνησης του στις ειδικές διαδρομές».

Νικητής στην κατατακτήρια διαδρομή, προστίθεται στην ανακοίνωση «δεν ήταν άλλος από τον πρωτοπόρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Kajetan Kajetanowich με το Ford Fiesta R5. Ο χρόνος του (2.42.236) ήταν κατά 0.069 πιο γρήγορος από τον Alexey Lukyanuk που έτρεχε με ίδιο αυτοκίνητο. Μια διαφορά που προμηνύει το τι θα ακολουθήσει το Σαββατοκύριακο που θα ξεκινήσει το καθαρά αγωνιστικό μέρος του αγώνα. Τρίτος καλύτερος χρόνος για τον Γάλλο Robert Consani με Citroen DS3 R3, ενώ οι Bruno Magalhaes και David Botka συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα και Peugeot 208 T16 με Mitsubishi Lancer Evo IX».
Για τους βαθμούς του WRC συμμετέχουν και τρία Κυπριακά πληρώματα. Πρόκειται για τους Χρίστο Δημοσθένους, Πανίκο Δημοσθένους και Σταύρο Αντωνίου. Καλύτερο χρόνο από τους τρεις έφερε ο Δημοσθένους ενώ ο Πολυκάρπου ακολούθησε με ένα δευτερόλεπτο διαφορά. Εννέα δευτερόλεπτα πιο πίσω ο Σταύρος Αντωνίου με το Δημήτρη Πιερή. Μαζί τους και οι «Dimi» και «Zoli» αγωνίζονται στην κατηγορία RC4.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «¨η διαδικασία επιλογής αριθμού με βάση το χρόνο της κατατακτήριας ειδικής έγινε το μεσημέρι στους χώρους του Γραφείου Τύπου του αγώνα. Ο νικητής του αγώνα κατάταξης Kajetan Kajetanowicz επέλεξε τον αριθμό πέντε, με τον Lukyanuk να επιλέξει ακόμα πιο πίσω και συγκεκριμένα τον αριθμό 15. Άξιο αναφοράς είναι ότι αύριο, πρώτος στις ειδικές για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ο Πανίκος Πολυκάρπου με τον Gerald Winter στη θέση του συνοδηγού. Χρίστος Δημοσθένους και Σταύρος Αντωνίου θα ξεκινήσουν από τις θέσεις 13 και 14».
Όπως είναι γνωστό ο αγώνας μας μετρά φέτος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι ο όγδοος από τους δέκα γύρους του θεσμού. Παράλληλα θα είναι και ο πέμπτος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Κάτι που το καθιστά το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.
Το εορταστικό μέρος για την τελετή εκκίνησης στις Φοινικούδες ξεκίνησε στις 15:30 με Live Link από το Radio Zenith (δίπλα από τη ράμπα εκκίνησης) ενώ στις 17:30 τα αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στο Park Ferme στην Πλατεία Ευρώπης. Εκεί όπου οι θιασώτες του ράλι και όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφα από τους οδηγούς.
Παράλληλα, από την Πλατεία Ευρώπης ξεκίνησε η Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και Cheerleaders προς τη ράμπα εκκίνησης. Τα χορευτικά από Cheerleaders και τις ομάδες χορού της Σχολής Φήμη αλλά και τη μουσική του Dj Robin συμπλήρωσαν μια εορταστική ατμόσφαιρα μέχρι και την εκκίνηση που πραγματοποιήθηκε στις 18:30. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα επέστρεψαν στο χώρο του Service Park στη Λευκωσία για διανυκτέρευση και προετοιμασία για το αγωνιστικό μέρος του αγώνα που θα αρχίζει σήμερα Σάββατο.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «ο φετινός Εθνικός μας αγώνας θα είναι ίσως το γρηγορότερο Ράλι Κύπρος που οργανώθηκε ποτέ, αφού τα πληρώματα θα έχουν αύριο να αντιμετωπίσουν οκτώ ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες). Στις 07:01 το πρωί θα φύγουν από το Park Ferme με κατεύθυνση την πρώτη ειδική του αγώνα που θα γίνει στον Κοτσιάτη μήκους 15.20 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια σειρά έχει η ειδική διαδρομή του Λυθροδόντα μήκους 22.00 χιλιομέτρων και η διαδρομή στη Λάγια μήκους 10.34 χιλιομέτρων. Η τέταρτη διαδρομή πριν την επιστροφή στη Λευκωσία για σέρβις θα διεξαχθεί στα Κλαυδιά και θα είναι μήκους 11.42 χιλιομέτρων. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να φτάσει στο χώρο του service park στις 11:25 για να ξεκινήσουν ξανά στις 12:09 για ένα δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές».
Το δεύτερο σκέλος του Σαββάτου θα ξεκινήσει με την ειδική του Λυθροδόντα και στη συνέχεια τα πληρώματα θα καλύψουν τις ειδικές στη Λάγια και τα Κλαυδιά. Η όγδοη και τελευταία ειδική της ημέρας δεν θα είναι άλλη από την Υπερειδική Διαδρομή η οποία θα περάσει μέσα από τους δρόμους της Λευκωσίας και θα ξεκινήσει στις 17:46 το απόγευμα. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να επιστρέψει πίσω στη Λευκωσία γύρω στις 18:36.
O πρώτοι 15 στην εκκίνηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι:
1. Panikos Polykarpou (CYP)/Gerald Winter (AUT) Mitsubishi Lancer Evolution IX
2. Vojtěch Štajf (CZE)/František Rajnoha (CZE) Subaru Impreza WRX STI
3. Peter Ranga (HUN)/Janek Czako (HUN) Mitsubishi Lancer Evolution IX
4. Tibor Érdi (HUN)/Gergely Patko (HUN) Mitsubishi Lancer Evolution X
5. Kajetan Kajetanowicz (POL)/Jarek Baran (POL) Ford Fiesta R5
6. Robert Consani (FRA)/Lara Vanneste (BEL) Citroën DS3 R5
7. Bruno Magalhães (PRT)/Hugo Magalhães (PRT) Peugeot 208 T16
8. Dávid Botka (HUN)/Péter Mihalik (HUN) Mitsubishi Lancer Evolution IX
9. Dominykas Butvilas (LIT)/Kamil Heller (POL) Subaru Impreza WRX STI
10. Raul Jeets (EST)/Andrus Toom (EST) Ford Fiesta R5
11. Jaromír Tarabus (CZE)/Daniel Trunkát (CZE) ŠKODA Fabia S2000
12. Antonín Tlusťák (CZE)/Ladislav Kučera (CZE) ŠKODA Fabia S2000
13. Christos Demosthenous (CYP)/Pambos Laos (CYP) Mitsubishi Lancer Evο IX
14. Stavros Antoniou (CYP)/Demetris Pieri (CYP) Mitsubishi Lancer Evolution IX
15. Alexey Lukyanuk (BLR)/Alexey Arnautov (BLR) Ford Fiesta R5http://ikypros.com/?p=125658#sthash.mPBabwL5.dpuf