Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Απεβίωσε η Ντίνα Κακογιάννη


Έφυγε η εκπαιδευτικός και πρόεδρος επί σειρά ετών του Ερυθρού Σταυρού Ντίνα Κακογιάννη
Απεβίωσε  στην Πάφο σε ηλικία 85 ετών η εκπαιδευτικός και πρόεδρος επί σειρά ετών του Ερυθρού Σταυρού Ντίνα Κακογιάννη.

Η Ντίνα Κακογιάννη συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην πολιτιστική και κοινωνική άνοδο του τόπου μας. Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράστη από το 1960 ήταν μέλος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και από το 1970 πρόεδρος του κλάδου Πάφου. Εκτός από τον Ερυθρό Σταυρό υπηρέτησε ως πρόεδρος στο Σύνδεσμο Επιστημόνων Γυναικών Κύπρου και στην Γ.Ο.Δ.Η.Κ. Επίσης ήταν μέλος του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και συμμετείχε σε πολλές φιλανθρωπικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Η Ντίνα Κακογιάννη γεννήθηκε στις Κυβίδες στις 26 Δεκεμβρίου του 1930 στο σπίτι της              
« Γριάς Φιλήμων» οποία ήταν η μεγαλύτερη αδερφή της μητέρας της.
Τελείωσε το ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου κει μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε ελληνική φιλολογία.
Παντρεύτηκε το 1953 τον αείμνηστο Χρύσανθο Κακογιάννη και απέκτησαν δύο παιδιά. Την Άντη και τον Στέλιο. Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις ως μέλος της Ε.Φ.Ε.Κ. και ανέπτυξε πλούσια δράση για το εθνικό μας θέμα, αφού την περίοδο εκείνη διεξάγονταν ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α.
Το 1957 διορίστηκε στο Γυμνάσιο Πόλεως Χρυσοχούς όπου συνέχισε και από το μετερίζι του εκπαιδευτικού να αγωνίζεται για τα ιδανικά της Ε.Ο.Κ.Α. . Μετέφερε μηνύματα . έκρυβε οπλισμό αλλά και καταζητούμενους στο σπίτι της.
Το 1959 διορίστηκε στο Α΄ Γυμνάσιο Πάφου.
Το 1966 - 68 υπηρέτησε στο Γυμνάσιο Πεδουλά. Από το 1968 υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία της Πάφου , όπου άφησε το στίγμα της για την αφοσίωση, την αγάπη και το ενδιαφέρον της για τους μαθητές της.
Η κηδεία της Ντίνας Κακογιάννη θα τελεστεί στις 15:00 το απόγευμα της Δευτέρας  στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου . Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 14:30 μέχρι τις 15:00 στην εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: