Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Ειδικό λογαριασμό στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, άνοιξε ο Δήμος Πάφου προκειμένου να δέχεται εισφορές για την οικονομική ενίσχυση του αδελφού Δήμου Λέσβου,  ο οποίος αντιμετωπίζει  σοβαρά προβλήματα, λόγω των υψηλών μεταναστευτικών ροών από τη Συρία και άλλες χώρες της εμπόλεμης περιοχής.

Ο ειδικός λογαριασμός που ανοίχτηκε στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου είναι 40028-40-07119-0
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Πάφου θα «προικοδοτήσει»  το λογαριασμό με  το συνολικό ποσό των 2.000 ευρώ. Ταυτόχρονα,  απευθύνει έκκληση προς κάθε δημότη, πολίτη, εταιρεία ή φορέα, όχι μόνο της Πάφου αλλά της Κύπρου ολόκληρης, να ενισχύσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του την τεράστια προσπάθεια του  αδελφού Δήμου Λέσβου να ανταποκριθεί στις άμεσες και πιεστικές ανάγκες που προκύπτουν από το τεράστιο ρεύμα των μεταναστών και να προσφέρει στις χιλιάδες των απελπισμένων αυτών ανθρώπων  μια στοιχειώδη και αξιοπρεπή διαβίωση κατά την παραμονή τους στο νησί.
Ο Δήμος Πάφου είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Λέσβου από το 1994 και μαζί με τους επίσης αδελφοποιημένους Δήμους της Καλαμαριάς, της Κέρκυρας, της Λαμίας και της Πρέβεζας έχουν συστήσει από το 1995 το Δίκτυο Πάφου-Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: