Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πεντακόσια ευρώ πρόστιμο για επίθεση εναντίον αστυνομικού



Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ το οποίο πρέπει να καταβληθεί σε τρεις μήνες επεδίκασε σήμερα το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 28χρονου σε σχέση με υπόθεση απείθειας σε σύσταση αστυνομικού και επίθεσης εναντίον του, θορύβου και πρόκλησης ανησυχίας, καθώς και παρεμπόδισης της δημόσιας διακίνησης.


Σύμφωνα με την έκθεση των γεγονότων από την Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Σίμο Συμεού, τα αδικήματα διεπράχθησαν στις 23 Μαρτίου του 2015, όταν στο πλαίσιο χρηματαποστολής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τη συνοδεία περιπολίας, ο 28χρονος προσπαθώντας να εξέλθει από την οδό Φιλικής Εταιρείας στην Πάφο προς τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και μη μπορώντας να το πράξει, δεν συμμορφώθηκε με την παρατήρηση του αστυνομικού λόγω και της συμφόρησης που είχε δημιουργηθεί με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη διαμαρτυρία πολιτών.

Ο 28χρονος οδηγός του οχήματος κατέβηκε από το όχημα του και παίρνοντας δενδροκοπτική μηχανή επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον του αστυνομικού. Όταν ο αστυφύλακας πρόταξε το υπηρεσιακό πιστόλι εναντίον του, ο 28χρονος παρέδωσε την δεντροκοπτική μηχανή και ακολούθησε η σύλληψη του.

Ο κ. Συμεού ενόψει της παραδοχής των κατηγοριών 1,2,3 και 5 ζήτησε την προφορική αναστολή της ποινικής δίωξης του 28χρονου.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου Δικηγόρος Άντρη Ιωάννου παραδέχτηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου πως πρόκειται για σοβαρά αδικήματα.

Η ποινή πρόσθεσε θα πρέπει να είναι ανάλογη του επεισοδίου, ανάλογη των συνθηκών του κατηγορούμενου και εντός του Νόμου, χωρίς να εξουδετερώνει τον αποτρεπτικό χαρακτήρα της ποινής.

Η δικηγόρος του 28χρονου αναφέρθηκε στις οικογενειακές και προσωπικές περιστάσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τη μέρα του επεισοδίου είπε ότι ο 28χρονος είχε μεταβεί στο Γραφείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να πληρωθεί λόγω απόλυσης του και πήγαινε να πάρει την επιταγή του, η οποία για τρίτη φορά δεν ερχόταν.

Αυτό το συμβάν – όπως είπε- του προκάλεσε στρες, παραδέχτηκε ωστόσο πως κακώς ενήργησε ο πελάτης της.

Στη θέα του κόσμου, σημείωσε η κ. Ιωάννου και με την ένταση που δημιουργήθηκε ο 28χρονος ένιωσε πανικό και έβγαλε τη δεντροκοπτική μηχανή που την κρατούσε μάλιστα απειλητικά, όπως είπε.

Δεσμεύτηκε πως δεν θα επαναληφθεί το επεισόδιο με τον 28χρονο.

Η κ. Ιωάννου ακολούθως παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου τη γνωμάτευση του ψυχιάτρου αλλά και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο πελάτης της, ο οποίος πάσχει από κατάθλιψη και ζήτησε μια ευκαιρία από το δικαστήριο και την επιείκεια του.

Το λευκό του ποινικό μητρώο, σημείωσε η κ. Ιωάννου, δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Δεν μπορεί να εργαστεί τώρα αλλά μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία του θα επιστρέψει στην εργασία, κατέληξε.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: