Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εβδομήντα χιλιάδες άστεγα παιδιά στην Αγγλία!


Τουλάχιστον 70.000 παιδιά στην Αγγλία δεν έχουν μόνιμη στέγη, όπως προκύπτει από επίσημη έκθεση, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το βρετανικό κράτος. 

"Πρόκειται για εθνική κατάντια"δήλωσε ο Τζόβετ Χαν, διευθυντής του ιδρύματος Barnardo, μιας οργάνωσης, που ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία των παιδιών, στη Μ. Βρετανία.



Όπως αναφέρει το efsyn.gr, σύμφωνα με την έκθεση, μέχρι το τέλος του Ιουνίου 66.980 παιδιά, που ζουν είτε μόνα είτε με την οικογένειά τους, θεωρούνται άστεγα, καθώς δεν έχουν μόνιμο σπίτι.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, "αφού δεν εγγράφονται στους σχετικούς καταλόγους όλοι οι άστεγοι".

Να σημειωθεί ότι μέσα σε ένα χρόνο, τα παιδιά χωρίς κατοικία αυξήθηκαν κατά 12%. 

Τα περισσότερα από αυτά, είτε φιλοξενούνται σε ξενώνες, είτε ζουν με την οικογένειά τους, προσωρινά, σε μικρά δωμάτια μέχρι οι κοινωνικές υπηρεσίες να τους βρουν μονιμότερη λύση.

"Οι περισσότεροι από τους αστέγους διώχθηκαν από τις κατοικίες τους, καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν το νοίκι. Δυστυχώς οι περικοπές στα στεγαστικά επιδόματα, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της τιμής των κατοικιών, έχουν κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή πολλών ανθρώπων. Πλέον πληθαίνουν καθημερινά τα άτομα, που ο μηνιαίος τους μισθός φτάνει μόνο για να πληρώνουν το κόστος του σπιτιού τους" λέει η Χάνα Γκούσι της φιλανθρωπικής οργάνωσης Crisis.

"Καθημερινά απευθύνονται σε μας δεκάδες οικογένειες με παιδιά και νεαρά άτομα που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν το νοίκι τους. Οι περισσότεροι από αυτούς ήδη χρωστάνε στους ιδιοκτήτες των σπιτιών, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι χαμηλόμισθοι. Ετσι βρίσκονται ένα βήμα πριν την έξωση", τονίζει, από την πλευρά του, ο Τζόβετ Χαν.

Όπως εξηγεί, "οι μειώσεις στα κοινωνικά επιδόματα, η στασιμότητα των μισθών και η αύξηση του κόστους ζωής έχουν φέρει πολλούς ανθρώπους προ τετελεσμένων καταστάσεων. Τώρα πια δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος ούτε των βασικών αναγκών της ζωής".

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους του Λονδίνου έχουν διπλασιαστεί, σύμφωνα με την οργάνωση Mungo, που βοηθάει αστέγους. 


Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: