Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου. Πρόστιμο σε νεαρό για κατοχή και χρήση κροτίδων



Πρόστιμο ύψους  250 ευρώ και 240 ευρώ για  έξοδα  της Κατηγορούσας Αρχής επέβαλε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον ενός προσώπου νεαρής ηλικίας σε σχέση με υπόθεση κατοχής και χρήσης  εργοστασιακών κροτίδων στην Πάφο  .


Όπως ανέφερε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρος Σίμος Συμεού το αδίκημα διαπράχθηκε στις 13 Απριλίου του 2012 όταν στην κατοχή του συγκεκριμένου προσώπου εντοπίστηκαν 7 χάρτινες κροτίδες και άλλες 3 εργοστασιακές κροτίδες που περιείχαν εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος.

Πρόσθεσε επίσης πως τα γεγονότα έχουν εκτεθεί.

Ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης είπε  πως έλαβε υπόψη του τα γεγονότα για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, τη συνεργασία του με την Αστυνομία, το νεαρό της ηλικίας του , τη παραδοχή του έστω και αν δεν ήταν άμεση, αλλά και τις μηνιαίες απολαβές του καθώς και το γεγονός ότι είναι αυτός που συντηρεί την άνεργη μητέρα του.

Ακολούθως ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στη μικρή ποσότητα των κροτίδων αλλά και στο χρόνο διάπραξης του αδικήματος τη στιγμή που έχουν περάσει τρία χρόνια.

Ζήτησε επίσης όπως τα τεκμήρια κατασχεθούν και καταστραφούν.

Η καταγγελία για την υπόθεση έγινε στην Αστυνομία από 49χρονο ότι το βράδυ της 13ης Απριλίου του 2012 σημειώθηκε έξω από υποστατικό στην Πάφο έκρηξη με αποτέλεσμα να σπάσουν 6 τζάμια και 2 καθρέφτες , συνολικής αξίας 500 ευρώ περίπου.

Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εργοστασιακή χάρτινη κροτίδα με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος.

Η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση προχώρησε στην σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου .

Εξάλλου σε μια δεύτερη περίπτωση ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη και δεύτερο πρόσωπο για κατοχή κροτίδων ηλικίας 21 ετών.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Σίμο Συμεού το αδίκημα διαπράχθηκε στις 10 Μαρτίου του 2015 στην Κοινότητα Δρούσεια όταν στην κατοχή του συγκεκριμένου προσώπου εντοπίστηκαν 200 εργοστασιακές κροτίδες.

Επίσης την ίδια ημέρα στο όχημα του κατηγορούμενου εντοπίστηκαν 8.982 εργοστασιακές κροτίδες που περιείχαν εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος χωρίς άδεια του επιθεωρητή εκρηκτικών υλών .

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζήτησε να γίνει αίτηση του Γραφείου Ευημερίας λόγω και του νεαρού της ηλικίας του.

Ως εκ τούτου ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης όρισε την υπόθεση για τις 26 Οκτωβρίου του 2015 στις 10:30 για έκθεση γεγονότων προκειμένου να ετοιμαστεί – όπως είπε- η σχετική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης μέλη της Αστυνομίας στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για πάταξη του φαινομένου της κατοχής και χρήσης κροτίδων, προέβησαν  το πρωί της 10ης Μαρτίου του 2015 σε διάφορους ελέγχους στην επαρχία Πάφου.

Στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Πόλης Χρυσοχούς και Στρουμπιού, έγιναν έλεγχοι βάσει δικαστικών ενταλμάτων σε τέσσερα υποστατικά.

Κατά την επιχείρηση, σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 21χρονου εντοπίστηκε ένα χάρτινο κιβώτιο που περιείχε 9,183 εργοστασιακές κροτίδες.

Ο 21χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό όπου τέθηκε υπό κράτηση.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: