Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ ΣΤΗ ΠΑΦΟ



Μεγάλη συναυλία του κορυφαίου  μουσουργού Μίμη Πλέσσα, σε ερμηνεία-ενορχηστρώσεις του Μαυρίκιου Μαυρικίου με τη συνοδεία  της «Ορχήστρας των Αισθήσεων»,  οργανώνει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ., στην Πλατεία 28 ης Οκτωβρίου (έξω από το Δημαρχείο) ο Δήμος Πάφου.


Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό με διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού, πλαισιωμένα με   τις ιδιαίτερες ερμηνευτικές και ενορχηστρωτικές πινελιές του νέου και ταλαντούχου Κύπριου ερμηνευτή και μουσικού, αλλά και τα ηχοχρώματα από πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, φλάουτο, βιολί, σαξόφωνο, μπάσο και κρουστά της ορχήστρας που θα τους πλαισιώσει.
   
 Μέσα από τη συναυλία, Ο Μίμης Πλέσσας και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου οδηγούν το κοινό σε μια μαγευτική και νοσταλγική βραδιά  εξαιρετικών αισθήσεων και απόλαυσης,  με κομμάτια όπως «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Όλα δικά σου μάτια μου», «Το άγαλμα», «Ποια νύχτα σ' έκλεψε», «Τι σου' κανα και πίνεις», «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες», «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Έκλαψα χτες», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι χάντρες», «Δώδεκα μαντολίνα», «Τόσα καλοκαίρια», «Η πρώτη μας νύχτα», «Ένας ουρανός μ' αστέρια», «Ξημερώνει Κυριακή», «Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου» και άλλα πολυαγαπημένα τραγούδια.

Στο πλαίσιο της συναυλίας, ο Μίμης  Πλέσσας και ο Μαυρίκιος, θα παρουσιάσουν επίσης  την πρώτη δισκογραφική τους συνεργασία, με τίτλο «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές», που θα κυκλοφορήσει σύντομα και περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια, τα οποία εμπιστεύεται ο συνθέτης στον ερμηνευτή σε στίχους της Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα.

Το όνομα, βέβαια, του Μίμη Πλέσσα δε χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι συνυφασμένο με μια τεράστια παρακαταθήκη στον πολιτισμό και στη μουσική παιδεία της χώρας μας. Ο άνθρωπος που με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του γαλούχησε πολλές γενιές και μέχρι σήμερα συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει τις μουσικές του γνώσεις, να ανακαλύπτει και να καθιερώνει καλλιτέχνες και αγγίζοντας τα πλήκτρα του πιάνου με τον δικό του μοναδικό τρόπο, να συγκινεί και να ταξιδεύει μελωδικά το κοινό του.

Ο δικός μας Μαυρίκιος Μαυρικίου με σεβασμό στο έργο του μεγάλου δημιουργού, εμπνέεται από αυτό, ερμηνεύει και ενορχηστρώνει μερικά από τα ωραιότερα και πιο διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, τα οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις φωνές των μεγαλυτέρων ερμηνευτών του Ελληνισμού, καταθέτοντας την δική του προσωπική μουσική σφραγίδα.

Ο εμπνευστής της νέας γενιάς, ο Μίμης Πλέσσας, θα βρίσκεται, φυσικά, στο πιάνο. Στην ερμηνεία, ενορχηστρώσεις, μουσική διεύθυνση και πλήκτρα ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, στην κιθάρα και το μπουζούκι ο Ιάσονας Μαυρογεώργος, στα drums ο Αλέξανδρος Κούρος, στο βιολί ο Κώστας Χατζόπουλος, στο φλάουτο η  Κωνσταντίνα Ρούσσου, στο σαξόφωνο ο Φοίβος Μποζάς και στο μπάσο ο Λουκάς Κερκύρας.

Χορηγός Φιλοξενίας είναι το Poseidonia Beach Hotel και χορηγοί επικοινωνίας το ΡΙΚ, η εφημερίδα «Ο Πολίτης» και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: