Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού στην Πόλη Χρυσοχούς



Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Μέρες Πολιτισμού, Μάριον- Αρσινόη 2015 του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς με την εκδήλωση "Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης- Εορτασμός της παγκόσμιας μέρας τουρισμού".

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως σε γραπτή του  ανακοίνωση, αναφέρει πως πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το 2002 και σ’ αυτήν  συμμετέχουν εκατοντάδες ντόπιοι, αλλά κυρίως ξένοι τουρίστες.


Η εκδήλωση  διοργανώνεται σε ένα πραγματικό κυπριακό χρώμα με παρουσίαση όλων των γεωργικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, έκθεση με ιστορικές και αρχαιολογικές φωτογραφίες, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και παρουσίαση παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων, τα οποία προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέως  θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ και παραδοσιακοί κυπριακοί και ελληνικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα του Δ. Πόλης Χρυσοχούς και του Πολιτιστικού Ομίλου Νέας Γενιάς Ορόκλινης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κύριου Κώστα καδή, ο οποίος θα παραστεί και θα χαιρετήσει.

Η εκδήλωση «Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης- Εορτασμός της παγκόσμιας μέρας τουρισμού» θα γίνει αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο προαύλιο του Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: