Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Στα λεωφορεία βρίσκουν «στέγη» οι άστεγοι του Λονδίνου


Φιλανθρωπική οργάνωση δίνει σε νεαρούς άστεγους εισιτήρια λεωφορείου για να περάσουν το βράδυ.

Μια νέα κορυφαία φιλανθρωπική δράση έρχεται για να δώσει λύση στο πρόβλημα των αστέγων. Άστεγοι νέοι άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να βρουν διαθέσιμο κρεββάτι σε χώρους διαμονής έκτακτης ανάγκης θα δικαιούνται εισιτήριο λεωφορείου για να τους επιτρέπεται να περάσουν το βράδυ σε ένα από τα νυχτερινά λεωφορεία του Λονδίνου  αφού ο αριθμός των άστεγων έχει εκτοξευτεί στα ύψη.
Το New Horizon Youth Centre που προσπαθεί να βρει καταλύματα έκτακτης ανάγκης για ευάλωτα νεαρά άτομα σε καταστάσεις κρίσης, λέει ότι το προσωπικό κατανέμει τα εισιτήρια των λεωφορείων, σε τακτική βάση. Επίσης έδωσε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις βέλτιστες διαδρομές looping γύρω από την πρωτεύουσα κατά την διάρκεια της νύχτας, ώστε να μπορούν να έχουν ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν.
Η φιλανθρωπική οργάνωση δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τον αυξανόμενο αριθμό των νέων ανθρώπων για να βρει κατάλυμα έκτακτης ανάγκης, που είναι ένα πρόβλημα που αποδίδετε στην αύξηση των ενοικίων, τη μείωση του αριθμού των θέσεων στους ξενώνες, στις μειώσεις στις πληρωμές παροχών, καθώς και στις αλλαγές στον τρόπο που οι τοπικές αρχές χρηματοδοτούν ξενώνες υποχρεώνοντας τους νέους να έχουν μια τοπική σύνδεση για να είναι επιλέξιμοι για μια θέση.
 
Σε τέσσερα χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που κοιμούνται υπαίθρια στο Λονδίνο έχει διπλασιαστεί σύμφωνα με μια έρευνα του Ιδρύματος Μούνγκο που είναι ακόμα μια φιλανθρωπική οργάνωση του Λονδίνου που ασχολείται με άστεγους. Επίσης κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός ανθρώπων που κοιμούνται σε υπαίθριους χώρους σε ολόκληρη την Αγγλία έχει αυξηθεί κατά 55 % από το 2010 .
Η έρευνα που διεξάγεται από τις αρχές, δείχνει ότι ο αριθμός των κρεββατιών σε ξενώνες στην Αγγλία έχει μειωθεί κατά 10 % σε τέσσερα χρόνια, και περισσότερο από το ήμισυ των υπηρεσιών για αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων έχει κοπεί η χρηματοδότηση τους.
 
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος New Horizon Youth Centre, Shelagh O’Connor τονίζει ότι το 2010 το ίδρυμα ήταν έτοιμο να βοηθήσει βρίσκοντας κρεββάτια έκτακτης ανάγκης για οποιονδήποτε ζητούσε βοήθεια και τώρα μπορούν να βοηθήσουν μόλις το 50% των κλήσεων έκτακτης ανάγκης.
 
Τα εισιτήρια λεωφορείων δίνονται όταν κάθε άλλη λεωφόρος έχει εξαντληθεί, επειδή είναι ασφαλέστερη η διαμονή στα λεωφορεία από ό, τι στους δρόμους, είπε ο O'Connor, τονίζοντας ότι «Τους λέμε ποια δρομολόγια να επιλέξουν, έτσι ώστε να ταξιδεύον όλο το βράδυ. Έρχονται πίσω το πρωί και έχουν κάποια δημητριακά και ένα ντους».
 
«Το καλοκαίρι , το προσωπικό έδωσε εισιτήριο λεωφορείου σε μια άστεγη μαθήτρια για να έχει κάπου σχετικά ασφαλές να κοιμηθεί πριν από τις εξετάσεις της. Στο τέλος αυτή η μαθήτρια οδήγησε το λεωφορείο και πήγε στην αίθουσα των εξετάσεων και πέρασε τις εξετάσεις των Α-LEVELS. Πρέπει να θαυμάσετε την αποφασιστικότητά της».
 
Η φιλανθρωπική οργάνωση ζήτησε από την κυβέρνηση να αφαιρέσει τους τοπικούς κανόνες σύνδεσης που περιορίζουν τους ξενώνες στην παροχή στέγασης για τους ανθρώπους που προέρχονται από τις περιοχές αυτές.
 
Μια συντονισμένη κυβερνητική πολιτική από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και έπειτα δείχνει ότι μειώνεται με επιτυχία ο αριθμός των αστέγων του δρόμου, αλλά τα φιλανθρωπικά ιδρύματα έχουν παρατηρήσει μια επιδείνωση της κατάστασης τα τελευταία χρόνια.


http://www.sigmalive.com/news/international/270191/stegi-sta-leoforeia-vriskoun-oi-astegoi-tou-londinou#sthash.OHllfF5H.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: