Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Στο δικαστήριο Πάφου σήμερα η υπόθεση με τα απειλητικά μηνύματα



Προγραμματισμένη είναι για σήμερα η ακρόαση της υπόθεσης των απειλητικών sms  στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου.


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να βρεθούν και πάλι σήμερα ο τέως Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, η πρώην υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της, Ηλίας και ο σύζυγος της,  για τη γνωστή υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων προς τον νυν Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, την Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και του δημοσιογράφου Κώστα Νάνου.

Εναντίον των Σάββα Βέργα, Μαρίας και Ηλία Σολομωνίδου και Κωνσταντίνου Σύφαντου, εξετάζονται 11 συνολικά αδικήματα, που αφορούν σε συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα.
Οι σοβαρότερες από τις κατηγορίες αυτές, επισύρουν ποινή φυλάκισης επτά ετών. Και οι τέσσερις αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες που τους αποδίδονται.


Στο μεταξύ χθες συνεχίστηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου η διαδικασία σε σχέση με την αίτηση για ακύρωση των διαταγμάτων εξασφάλισης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στην υπόθεση.



Όπως είναι γνωστό ο  συνήγορος υπεράσπισης των Μαρίας Σολομωνίδου, Κωνσταντίνου Σύφαντου και Ηλία Σολομωνίδη δικηγόρος Μιχάλης Πικής είχε  υποβάλει αίτηση φύσεως  (CERTIORARI) προς ακύρωση των διαταγμάτων εξασφάλισης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που αφορούσαν την παρούσα υπόθεση.



Το  Ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια για καταχώρηση αιτήσεως φύσεως  (CERTIORARI) αφότου έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως συζητήσιμη υπόθεση.


Ο δικαστής του Ανωτάτου δικαστηρίου  Αντώνης Λιάτσος επιφύλαξε  χθες την απόφασή του για την αίτηση για ακύρωση των διαταγμάτων.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: