Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Παγκύπριες επιχειρήσεις της αστυνομίας. Δείτε τα αποτελέσματα

Η Αστυνομία συνεχίζοντας τις στοχευμένες εκστρατείες και ελέγχους της στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, πραγματοποίησε χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, παγκύπριες εκστρατείες και τροχονομικούς ελέγχους στο κύριο και δευτερεύον οδικό δίκτυο, ως ακολούθως:

Ουλαμός Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας
Πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ωρών 6μ.μ. χθες και 6.30π.μ. σήμερα, από μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου Αστυνομίας, έλεγχοι τροχαίας στους αυτοκινητόδρομους.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν σε 97 καταγγελίες, εκ των οποίων 75 για παράβαση ορίου ταχύτητας και 22 για άλλα τροχαία παραπτώματα, καθώς επίσης και σε 23 εξώδικες παρατηρήσεις και 5 εξώδικες προειδοποιήσεις.

Επαρχία Λεμεσού
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης εκστρατείας, για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, καθώς και για παράνομη στάθμευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Αμαθούντος, στο κέντρο της Λεμεσού, στο παραλιακό μέτωπο, στην οδό Νίκου Παττίχη και στη λεωφόρο Ομονοίας, έγιναν εκατοντάδες έλεγχοι μηχανοκινήτων οχημάτων και τα μέλη του Τμήματος Τροχαίας Λεμεσού προέβησαν σε 104 καταγγελίες για τα ακόλουθα τροχαία αδικήματα:
26 για υπερβολική ταχύτητα
20 για στάθμευση επί πεζοδρομίου
15 για παράνομη στροφή δεξιά
12 για παράνομη στάθμευση έναντι φοράς και
31 για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ελέγχθηκαν συνολικά 160 αυτοκίνητα και 17 μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, καθώς επίσης και 15 φορτηγά οχήματα και λεωφορεία, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

Επαρχία Λάρνακας
Εξάλλου, στο πλαίσιο εκστρατειών που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη και επαρχία Λάρνακας  χθες και σήμερα, από μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, έγιναν συνολικά 99 τροχαίες καταγγελίες, εκ των οποίων  53 για υπερβολική ταχύτητα, 16 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 30 για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.
Επίσης, κατακρατήθηκαν 4 αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων μεταφέρθηκε για επιθεώρηση στο ΤΟΜ Λάρνακας, όπου ακυρώθηκε η εγγραφή του.

Επαρχία Αμμοχώστου
Κατά τη διάρκεια εκστρατείας, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών 6π.μ χθες και 6π.μ. σήμερα, στην επαρχία Αμμοχώστου έγιναν συνολικά 52 καταγγελίες για τα ακόλουθα τροχαία αδικήματα:
23 για υπερβολική ταχύτητα
6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
23 για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα

Επαρχία Πάφου
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια εκστρατείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Πάφου, έγιναν 62 τροχαίες καταγγελίες, από τις οποίες οι 29 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, οι 5 χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οι 4 μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οι 24 διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.
Να σημειωθεί ότι, οι εκστρατείες της Αστυνομίας παγκύπρια συνεχίζονται τόσο στο κύριο οδικό δίκτυο, όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση της οδικής συνείδησης και την πιστή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: