Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Χειροπέδες σε 49χρονη στην Πάφο. Δείτε γιατί



Συνελήφθη σήμερα με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 49χρονη στην Πάφο για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. 

Φωτορεπορτάζ με το μοντέλο Σκεύη Μενελάου από την Λευκωσία


Άφαντη παραμένει η 46χρονη Άννη Κωνσταντίνου

Κανένα μέχρις στιγμής ίχνος της ελλειπούσας `Αννης Κωνσταντίνου, 46 χρόνων, από τη Λευκωσία, δεν έχει εντοπίσει η Αστυνομία η οποία απευθύνει επείγουσα έκκληση στο κοινό να δώσει πληροφορίες, αν γνωρίζει, προς εντοπισμό της γυναίκας.

Εκδήλωση ΟΣΕΛ για την ασφάλεια στη διακίνηση των νέων

 
Με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της ασφαλούς διακίνησης με το λεωφορείο, ιδίως των παιδιών, ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας ΟΣΕΛ οργάνωσε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 εκδήλωση με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» - με γκράφιτι στον σταθμό λεωφορείων «Κρυονέρι» στο Πέρα Χωριό Νήσου (επί της παλαιάς οδού Λευκωσίας – Λεμεσού).

«Η ψυχολογία της ανεργίας»


Σε μια κοινωνία που συχνά μας ορίζει με βάση το επάγγελμά μας, ο Οργανισμός Νεολαίας διοργανώνει  διάλεξη με θέμα: «Η ψυχολογία της ανεργίας».

Η παρουσίαση στοχεύει να διερευνήσει τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας στους νέους, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν τρόπους αντιμετώπισης τους.

«ΠΑΦΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» 2016


Αναβαθμισμένο φιλοδοξούν και φέτος οι διοργανωτές να είναι το «Παφίτικο Καρναβάλι», που αρχίζει στις 3 Mαρτίου με την πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 12 Μαρτίου με τη Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΣYΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ


Σειρά σημαντικών αποφάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάφου και της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο έλαβαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και η Πρέσβειρα της φίλης χώρας Oksana Tomova.

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ...

Η Κυπριακή Δημοκρατία, το νεοσύστατο αυτό, σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, κράτος, κατάφερε μετά από πολλούς αγώνες να εδραιωθεί και να καταστεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία. Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι εκλογές, η βούληση του λαού άλλωστε ήταν αυτή που εξέλεγε από το 1960 και εντεύθεν τους κυβερνώντες και την Βουλή.

Νέα μεγάλη συναυλία του Νικόλα Σύρου στην Γαλλία. ΦΩΤΟ


Συναυλία με ρεμπέτικα και νησιώτικα τραγούδια διοργάνωσε ο Ρεμπέτης Νικόλας Σύρος στην Γαλλία. Η εκδήλωση στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία. Στις φωτογραφίες από δεξιά:Νικόλας Σύρος-μπουζούκι, Ζέφη Βαρλάμη-τραγούδι, Κώστας Σύρος-κιθάρα, Βαγγέλης Χαλάς-βιολί (απ'τη φωτό λείπουν:Γιώργος Σύρος-μπαγλαμά και Μιχάλης Κοραχάνης-τυμπανα).

Δείτε όλες τις εμφανίσεις των σταρ στα 'Οσκαρ 2016

Για μερικούς οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί είναι σχεδόν τόσο σημαντικές όσο και τα ίδια τα Όσκαρ. Δείτε όλες τις εμφανίσεις των σταρ για την 88η απονομή.

Στυγερό έγκλημα. Απαγχόνισε 14 μέλη της οικογένειάς του

Ρίγη προκαλεί η είδηση που φθάνει από την Ινδία για το στυγερό έγκλημα 35χρονου, ο οποίος σκότωσε 14 μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσά τους επτά παιδιά, το μικρότερο η ίδια του η τριών μηνών κόρη.

Αεροψεκασμοί στην Λάρνακα για καταπολέμηση των κουνουπιών



Αρχίζουν από σήμερα στη πόλη της Λάρνακας οι συστηματικοί αεροψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών.

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας. Δείτε που και γιατί



Ευρείας έκτασης επιχείρηση για πρόληψη των σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων και αστυνόμευσης του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, διενήργησαν μεταξύ των ημερομηνιών 26 και 28 Φεβρουαρίου, μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Λάνιας, Πλατρών και Τροόδους.

Τελετή απονομής των Όσκαρ



Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ σήμερα, καθώς του απονεμήθηκε το βραβείο Α` ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο δράμα "Η επιστροφή" (The Revenant).

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ιταλία



Το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ώρες ολόκληρη την Ιταλία, είχε συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Ένας γεωργός πενήντα ενός ετών καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην πόλη Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας.

Στο κακουργιοδικείο Πάφου 24χρονος για υπόθεση βιασμού τουρίστριας



Ενώπιον του Κακουργιοδικείου στην Πάφο αναμένεται να προσαχθεί σήμερα 24χρονος για υπόθεση βιασμού και ληστείας σε βάρος 23χρονης τουρίστριας από την Ολλανδία.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ο 24χρονος απάντησε με μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ένοπλη ληστεία σε αρτοποιείο στην Πάφο



Ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα αρτοποιίας σήμερα τα ξημερώματα στην Πάφο. 

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κύπρο



Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, με πιο αυξημένες συγκεντρώσεις να αναμένονται από την Τετάρτη.

Κατάστημα ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων τυλίχτηκε στις φλόγες



Πυρκαγιά, που φαίνεται εκ πρώτης όψεως να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, προκάλεσε ζημιές σε έξι ηλεκτρονικά μοτοποδήλατα και στην προθήκη του καταστήματος, στο οποίο βρίσκονταν, στην Οδό Πιαλέ Πασιά στην Λάρνακα. Οι ζημιές υπολογίζονται γύρω στις δύο χιλιάδες ευρώ.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Βασιλική Δημητρίου. Εκπροσωπεί την Κύπρο στο Miss Europe World 2016

Η Βασιλική Δημητρίου έχει αναχωρήσει για το Λίβανο για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό ομορφιάς, Miss Europe World 2016.
Η Βασιλική παραχώρησε συνέντευξη στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ και μας μίλησε για τα καλλιστεία αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια. Περιμένει πολλά από αυτό τον διαγωνισμό ομορφιάς και θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο του μόντελινγκ.
Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ της εύχεται Καλή Επιτυχία.

Κατέβηκε ο Σύριος από τον γερανό

Τέλος καλό όλα καλά για τον αλλοδαπό που είχε ανέβει σε γερανό σε υπό ανέγερση κτίριο στην Λεμεσό και απειλούσε να πέσει  το κενό.

90χρονη κέρδισε 43 εκατ. δολάρια στο Lotto και δείτε τι τα έκανε

Έξι τυχεροί αριθμοί έκαναν μία 90χρονη από την Φλόριντα των ΗΠΑ εκατομμυριούχο, όμως αυτή αποφάσισε πως δεν ήθελε να αλλάξει η ζωή της και τα χάρισε.

Γυναίκα εγκλωβίστηκε στο φαράγγι του Άβακα

Ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής Πάφου στις 13.00 του Σαββάτου διενήργησε επιχείρηση διάσωσης στο “Φαράγγι του Άβακα”, όπου βρισκόταν γυναίκα, 37 ετών, με κάταγμα στο πόδι.

Διακοπές στα Χανιά. Athina Luxury Villas


Το συγκρότημα Athina Luxury Villas αποτελείται από βίλλες πολυτελείας, κατασκευασμένες σ'ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον 8 στρεμμάτων μέσα στο πράσινο, στο Ξαμουδοχώρι, δίπλα από το τουριστικό θέρετρο του Πλατανιά στα πανέμορφα Χανιά.

Δείτε τι καιρό κάνει στην Κύπρο σήμερα



Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Αυτοκίνητο στην Λεμεσό τυλίχτηκε στις φλόγες

Γύρω στις 5.25π.μ. σήμερα μηχανοκίνητο περίπολο του ΟΠΕ Λεμεσού, εντόπισε σε ανοικτό χώρο στη Λεμεσό, ένα αυτοκίνητο να φλέγεται. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέλη της οποίας μετέβησαν στη σκηνή και κατέσβησαν τη φωτιά.

Ο ληστής με την βαριοπούλα

Κρατώντας στα χέρια βαριοπούλα, κουκουλοφόρος, 20 περίπου χρόνων, κατάφερε να ληστέψει περίπτερο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Ο Βαγγέλης Μαυρονικόλας γράφει για τον φίλο του Άθω Τίλλεϋ



"Όταν είμαστε μικροί στο Γυμνάσιο ο Αθως (ο Ττττίλλης όπως τον λέγαμε) ήταν ίνδαλμα για μας τους μικρότερους του. Ήταν σε όλα μέσα! σαν Ντράμερ στο ροκ συγκρότημα Μπλάκ Ειντζελς, σαν Πρωταθλητής στους αγώνες, στις πολιτικές δράσεις, στις τρέλες...
Παθιαζόταν με ότι έκαμνε.

Άθως Τίλλεϋ. Ο Κύπριος Τσε Γκεβάρα


Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η Φινλανδία θα τιμήσει τον Άθω μας!!!


Ο Άθως τους τελευταίους μήνες εργαζόταν στο Λαχτί της Φινλανδίας σε υπηρεσία υποδοχής και διαμονής μεταναστών. Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά και Φινλανδικά και ήταν εύκολο γι' αυτόν να εξασφαλίσει αυτή την εργασία.

Τρισάγιο - μνημόσυνο στη μνήμη του Άθου μας αύριο Κυριακή στην Πάφο


Η οικογένεια του Άθου στην Πάφο ανακοίνωσε ότι, αύριο Κυριακή θα τελεστεί τρισάγιο - μνημόσυνο εις μνήμη του στην εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας. 
"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αύριο 28 Φεβρουαρίου θα τελέσουμε τρισάγιο - μνημόσυνο στην μνήμη του παπά μου Άθου Τίλλεϋ στη εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας στη Πάφο. Όσοι θέλετε μπορείτε να τιμήσετε την μνήμη του. Σας ευχαριστώ Λέσλυ"

Πρόληψη των ληστειών. Συμβουλές της αστυνομίας



Η Αστυνομία  με σκοπό την πρόληψη του εγκλήματος και ειδικότερα την πρόληψη διαρρήξεων και ληστειών σε υποστατικά και καταστήματα, προτρέπει το κοινό να λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:

Συνέλαβαν τον ληστή με τον μπαλτά



Αναφορικά με υπόθεση που αφορούσε ληστεία σε περίπτερο όπου ο δράστης είχε εισέλθει σε περίπτερο κρατώντας μπαλτά και πήρε το χρηματικό ποσό των €100 από την ταμειακή μηχανή, η Αστυνομία αξιολογώντας το μαρτυρικό υλικό που είχε στη διάθεσή της, προχώρησε αργά χθες βράδυ στη σύλληψη βάσει δικαστικού εντάλματος, 33χρονου από την επαρχία Λεμεσού.

Λεμεσός. Απόπειρα ληστείας περιπτέρου

Περίπτερο στη Λεμεσό επιχείρησαν να ληστέψουν κατά τη διάρκεια της νύχτας δυο κουκουλοφόροι, ωστόσο δεν υπολόγισαν στην ελεγχόμενη πόρτα ασφαλείας και αποχώρησαν άπραγοι.

Πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα στην Λεμεσό

Σε κακόβουλη ενέργεια οφείλεται φωτιά που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε δυο αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας 24χρονου και 61χρονου στην Επαρχία Λεμεσού,  σύμφωνα με την Αστυνομία.

Υπόθεση παράνομης εργοδότησης και αδούλωτης εργασίας στην Αγία Νάπα

Σε μια καταγγελία για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπού και μία για εξώδικη καταγγελία για αδήλωτη εργασία προέβησαν χθες λειτουργοί του Γραφείου Εργασίας σε εργοτάξιο υπό ανακαίνιση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Στην Πάφο θα κηδευτεί ο Άθως μας!!!



Όπως πληροφορούμαστε από το μακρινό Λαχτί της Φινλανδίας, η σορός του φίλου μας Άθου Τίλλεϋ, που χθες "έφυγε" από την ζωή θα μεταφερθεί στην Πάφο για να ταφεί. Απαιτούνται αρκετές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε, να γίνει η μεταφορά.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε τι έγραψε το ΚΥΠΕ για τον Άθω



Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών άφησε σήμερα το μεσημέρι ο δημοσιογράφος Άθως Τίλεϋ, οποίος τα τελευταία πέντε  χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην πόλη Λάχτι της Φιλανδίας.

Α ρε μπαγάσα Άθω!. Μας ρώτησες και μας την έκανες για τον Παράδεισο;



Ο Άθως με την σύζυγό του Τούλα όταν ήρθαν για διακοπές στην Πάφο το καλοκαίρι του 2014. Συναντήθηκε με τους φίλους του, ήπιαν τις μπύρες τους και φυσικά άρχισαν τα πειράγματα. Εμείς στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ τον καλό μας συνάδελφο, συνεργάτη αλλά πάνω απ' όλα φίλο έτσι θα τον θυμόμαστε. Χαρούμενο και χαμογελαστό. 

Καλέ μου φίλε στο καλό!!!


Ο καλός  συνάδελφος, συνεργάτης και φίλος Άθως Τίλλεϋ δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Έχασε την μάχη που έδινε τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν  στο Λαχτί, μετά από ένα μικρό καρδιακό επεισόδιο αλλά και πνευμονία.

Φαίνεται να επιστρέφει στο Baywatch η Πάμελα Άντερσον

Ένας ρόλος για την Πάμελα ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ίδια.
Ότι δηλαδή της έχει γίνει πρόταση να ξαναφορέσει το κόκκινο μαγιό και να παίξει στην ταινία Baywatch, που γυρίζεται αυτήν την περίοδο με πρωταγωνιστές τον Ντουέιν Τζόνσον, γνωστό ως «Ροκ» και τον Ζακ Έφρον.

“Λεμεσός – Το διαμάντι της Μεσογείου”

Με 150 συμμετοχές στη Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση, το φετινό Καρναβάλι της Λεμεσού, που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 13 Μαρτίου, καταγράφεται ως το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στον τόπο μας και το οποίο έχει ως θέμα την ίδια την πόλη «Λεμεσός – Το διαμάντι της Μεσογείου».

Εκτός ελέγχου οι διαρρήξεις και οι κλοπές στην Κύπρο




Τρεις ληστείες σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, δύο στη Λευκωσία και μία στη Λεμεσό, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Μπούκαρε σε περίπτερο κρατώντας μπαλτά και δείτε τι ακολούθησε



Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε γύρω στις 2.20 τα ξημερώματα σήμερα σε περίπτερο στη Λεμεσό.

Μπήκε σε μαγειρείο, βούτηξε το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας και στην συνέχεια την τραυμάτισε



Καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία από 66χρονη ιδιοκτήτρια μαγειρείου στη Λευκωσία ότι, γύρω στις 2μ.μ. χθες, ενώ βρισκόταν στο υποστατικό της, εισήλθε σε αυτό άγνωστος άντρας, ο οποίος της ζήτησε να του φτιάξει ένα σάντουιτς.

Αποφυλακίστηκαν οι δύο δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ



Ο διευθυντής της Τζουμχουριέτ Τζαν Ντιουντάρ και ο επικεφαλής του γραφείου της στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιουλ αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως μετέδωσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας όπου εργάζονται.

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Street Art Αγίας Νάπας


Καλλιτέχνες από Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, Πολωνία και Ελλάδα συμμετέχουν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας, το γνωστό Street Art Festival που αρχίζει την Τρίτη 1η και ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου 2016.

Αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Europa Leauge



Μεγάλη πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού, με 2-1 στην παράταση (1-0 το ματς στο 90λεπτο), πήρε η Άντερλεχτ στη ρεβάνς των "32" του Europa League.

Κάνσας. Μπούκαρε στην επιχείρηση που εργαζόταν και άνοιξε πυρ. Νεκροί και τραυματίες



Ένας άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε 4 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε έως και 30 ακόμη, στα γραφεία της επιχείρησης όπου εργαζόταν, της Excel Industries, στη μικρή πόλη Χέστον του Κάνσας, στις κεντρικές ΗΠΑ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αίθριος ο καιρός και σήμερα στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.