Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Αγνοείται ακόμη ο δύτης στην θαλάσσια περιοχή του Πωμού



Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου δύτη, Ανδρέα Γιάγκου, 31 ετών, που συνεχίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων, επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας με υποθαλάσσιες έρευνες από ομάδες δυτών της Αστυνομίας και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς.


Παράλληλα ελικόπτερα της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης, της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας καθώς και πλωτά μέσα της Λιμενικής Αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες επιφανείας προς εντοπισμό του αγνοούμενου δύτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών 1,5 και 6 ετών.

Στο πλευρό τους εθελοντές, ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής.

Η επιχείρηση συντονίζεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα ψαροτούφεκο μαζί με την πνευστή σημαδούρα ασφαλείας του δύτη χωρίς όμως να εντοπιστεί ο δύτης.

Ο Ηρακλής Ευριπίδου, εθελοντής που συμμετείχε στις έρευνες και φίλος του αγνοούμενου δύτη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως είχε δει το σήμα που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος για να βουτήξει στη θαλάσσια περιοχή του Πωμού και ακολούθως μετά την πληροφορία για την εξαφάνισή του ενημέρωσε την Αστυνομία για την περιοχή που τον είδε τελευταία φορά. Με βάση οδηγίες, σημείωσε, οι εθελοντές δύτες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί έρευνες στη θάλασσα του Πωμού από τα ρηχά νερά προς τα βαθιά.

Σε σχέση με την ανεύρεση ενός ψαροτούφεκου μαζί με την πνευστή σημαδούρα ασφαλείας του δύτη, ο κ. Ευριπίδου είπε ότι το γεγονός ότι κόπηκε το σχοινί σημαίνει ότι μπορεί να πιάστηκε κάτω και καθώς κολυμπούσε ο δύτης να κόπηκε ή αν έπαθε ατύχημα ο δύτης να τρίφτηκε και να κόπηκε.

Όσο για το ψαροτούφεκο, εξήγησε ότι αυτό ήταν το εφεδρικό που είχε στην κατοχή του ο 31χρονος και όχι εκείνο που κρατούσε στο χέρι του.

Ο κ. Ευριπίδου ρωτηθείς σε πόσα μέτρα βάθος φέρεται να ψάρευε ο 31χρονος, ανέφερε πως το σχοινί που χρησιμοποιούσε και είχε πάνω στη σημαδούρα ήταν 19 μέτρα που σημαίνει ότι αυτός ψάρευε από τα 0 έως τα 19 μέτρα βάθος.

Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, κάτοικος Πωμού, ερασιτέχνης ψαράς ανέφερε πως ο 31χρονος επισκεπτόταν τακτικά τον Πωμό και ψάρευε. Χθες, είπε, έφτασε στην περιοχή στις 07:00 το πρωί με το όχημα του. Μέχρι στιγμής, είπε, δεν έχουμε αποτέλεσμα.

Ο Παρασκευάς Παύλου, κάτοικος της Πόλης Χρυσοχούς, ψαράς στον Πωμό είπε πως όταν έχει φουρτούνα η θαλάσσια περιοχή του Πωμού είναι επικίνδυνη. Αν, είπε, ένας ψαράς είναι αρχάριος τότε υπάρχει κίνδυνος.



κυπε