Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Πάφος 2017. Ξενάγηση Ελβετίδας δημοσιογράφου από τον Ευγένιο Νεοφύτου

Η διευθύντρια του καλλιτεχνικού προγράμματος ΠΑΦΟΣ 2017 κυρία Γεωργία Ντετσερ ενημέρωσε την δημοσιογράφο της μεγάλης κυκλοφορίας Ελβετικής εφημερίδας Schweizer Illustrierrte Anina Rether για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πάφος 2017.
Ο ΚΟΤ κάλεσε τον ξεναγό Ευγένιο Νεοφύτου να ξεναγήσει την ελβετίδα δημοσιογράφο στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Ανοιχτού εργοστασίου πολιτισμού καθώς επίσης και τους αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου. 

Κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα ξενάγησης. η κυρία Rether ξεναγήθηκε στα χωριά Γιόλου,Μηλιού, την κοιλάδα των κέδρων τη μονή Κύκκου, την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που χρονολογείται στα 1474 και περιλαμβάνεται στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και το κρασοχώρι Ομοδος. 

Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος έχει αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτό το διήμερο και από τα έργα που έχουν γίνει στη Πάφο. Υποσχέθηκε δε ότι θα κάνει την καλύτερη δυνατή παρουσίαση της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα και θα την προτείνει ως ένα αξιόλογο προορισμό