Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε γιατί και σε ποιον πέρασαν χειροπέδεςΣκάφος Αιγύπτιου που απέπλευσε από το παράνομο λιμάνι της Αμμοχώστου κατέπλευσε χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Βασιλικού.
Ο Αιγύπτιος συνελήφθηκε από την Αστυνομία για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από μη εγκεκριμένο λιμάνι.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 16.30 χθες κατέπλευσε στο λιμάνι Βασιλικού πλοίο υπό σημαία του Παναμά, με την ονομασία «Star of Sea» με καπετάνιο τον 60χρονο από την Αίγυπτο.
 
Μισή ώρα αργότερα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ζυγίου και της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας διενήργησαν έλεγχο στο πλοίο. 'Υστερα από έρευνες εξακριβώθηκε πως αυτό απέπλευσε από το παράνομο λιμάνι της Αμμοχώστου στις 22 Φεβρουαρίου 2017.
 
Ο 60χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθηκε γύρω στις 2100, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από μη εγκεκριμένο λιμάνι.
 
Ο Αιγύπτιος αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του.κυπε