Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε που μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πλήθος θεατώνΈνα φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε ένα άνδρας, ο οποίος φαίνεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, έπεσε πάνω σε ένα πλήθος θεατών που παρακολουθούσαν τη μεγαλύτερη παρέλαση του Μαρντί Γκρα, στη Νέα Ορλεάνη, το Σάββατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα.


Το αυτοκίνητο, που κινείτο κατά μήκος του τμήματος του δρόμου που ήταν ανοιχτό για την κυκλοφορία κατά μήκος της παρέλασης, στο κέντρο της πόλης, έπεσε πάνω σε άλλα τρία οχήματα, ανάμεσά τους ένα φορτηγό της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων, πριν καταλήξει να χτυπήσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την παρέλαση, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Νέας Ορλεάνης.

Πέντε άνθρωποι εισήχθησαν σε επείγοντα νοσοκομείων, ενώ διεξάγεται έρευνα, κατά την Αστυνομία.

Ο οδηγός συνελήφθη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στον WVEU-TV, έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στο δίκτυο του Fox, φαινόταν να βρίσκεται σε σύγχυση και υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, Μιτς Λάντριου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο ύποπτος είναι ένας "μεθυσμένος οδηγός".

Βίντεο του ατυχήματος καταγράφουν το πανδαιμόνιο που ακολούθησε το συμβάν. Πάντως η παρέλαση Krewe of Endymion, η μεγαλύτερη της περιόδου της Μαρντί Γκρα συνεχίστηκε κανονικά.

Συνολικά τραυματίστηκαν 28 άνθρωποι, 21 εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού. Επτά άλλοι είπαν πως δεν χρειάζονταν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Ορλεάνης, ο Μάικλ Χάρισον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι 12 από τους τραυματίες είναι σοβαρά.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνας (FBI) ανέφερε ότι πράκτορές του, σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές, προσπαθούν να "προσδιορίσουν εάν διαπράχθηκε παράβαση των ομοσπονδιακών νόμων".

Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μόνο που αμαύρωσε το εορταστικό κλίμα στη Νέα Ορλεάνη. Νωρίτερα το Σάββατο, το πιστόλι ενός άνδρα εκπυρσοκρότησε κατά λάθος μέσα σε μια χημική τουαλέτα που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος μιας άλλης, μικρότερης παρέλασης, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.κυπε